7. 5. 2022, 17:56 | Vir: STA

Na kolesarski dirki v Budimpešti sta Slovenca hranila moči za naslednje izzive

Facebook Jan Tratnik

Katero mesto sta zasedla Domen Novak in Jan Tratnik?

Britanec Simon Yates je zmagovalec 9,2 kilometra dolgega kronometra v Budimpešti, druge etape letošnje kolesarske dirke po Italiji. Vodstvo v skupnem seštevku že 105. izvedbe Gira je obdržal Nizozemec Mathieu van der Poel.

Madžarski uvod v italijansko kolesarsko pentljo je drugi dan postregel s kronometrom po središču Budimpešte. Sama kratka razdalja je bila za tekmovalce zelo varljiva.

Po eni strani je bila razdalja prekratka za izrazite specialiste za kronometer, po drugi pa prav zaradi kratke razdalje tudi tehnično izjemno zahtevna.

Kolesarji na tako kratki etapi niso imeli prav nobenega manevrskega prostora za popravljanje morebitnih manjših napak. Vse skupaj je začinil 1,2 kilometra dolg vzpon v zaključku.

Zmagovalci

Najbolje se je na cesti znašel izkušeni Yates, zmagovalec Vuelte 2018, ki je imel v cilju tri sekunde prednosti pred van der Poelom, tretji pa je bil še eden od favoriziranih Nizozemcev Tom Dumoulin, ki je zaostal pet sekund.

Omenjena trojka kroji tudi vrh skupnega seštevka. Van der Poel ima 11 sekund prednosti pred Yatesom in 16 pred Dumoulinom.

Slovenca sta hranila moči

Slovenca sta hranila moči za naslednje izzive v ekipi Bahrain Victorius. Domen Novak je zaostal 1:02 minute in osvojil 108. mesto, Jan Tratnik je bil še tri sekunde počasnejši in 111.

Tridnevno gostovanje Gira d'Italia na Madžarskem se bo končalo v nedeljo z 201 kilometrov dolgo etapo od Kaposvarja do Balatonfüreda. Karavano nato čaka prost dan in selitev na Sicilijo, kasneje pa na Apeninski polotok.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord