4. 11. 2023, 17:17 | Vir: STA

Na samem vrhu! Izjemna borba je Andreji Leški prinesla zlato odličje

Igor Kralj/PIXSELL/BOBO

Koprčanka je za naslov evropske prvakinje v finalu premagala Izraelko Gili Sharir.

Slovenska judoistka Andreja Leški je na evropskem prvenstvu v Montpellieru v Franciji osvojila zlato odličje v kategoriji do 63 kg. Leški, letošnja svetovna podprvakinja iz Dohe, je v prvem krogu premagala Španko Cristino Cabana Perez, ki jo je strla po treh minutah in pol podaljšane borbe. Za naslov evropske prvakinje pa je v finalu premagala Izraelko Gili Sharir.

Profimedia

Leški, ki je bila leta 2021 prav tako svetovna podprvakinja in istega leta v Lizboni še tretja na evropskem prvenstvu, se je nato v drugem krogu borila proti Rusinji Kamili Badurovi. Proti dve leti starejši Badurovi je slavila po podaljšku, v katerem si je Badurova prislužila še svojo tretjo kazen.

V četrtfinalnem boju z Madžarko Szofi Ozbas, četrto nosilko in bronasto letos s SP v Dohi in EP lani v Sofiji, ni imela pretiranih težav in si priborila vstopnico za polfinale. Tam jo je pričakala nova zahtevna tekmica v obliki prve nosilke Laure Fazliu iz Kosova. Proti 23-letni aktualni evropski podprvakinji je zmagala le enkrat v treh dosedanjih dvobojih, danes pa je z iponom zanesljivo napredovala v veliki finale.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord