1. 7. 2022, 20:32

Nadal: "Đoković, Federer in jaz smo boljši od drugih."

Profimedia

Stališča najboljših športnikov vedno pritegnejo pozornost. Španski teniški igralec je izjavil nekaj, kar bi lahko druge razburilo ali pa jim dalo dodatni zagon. 

Ne glede na to, kako spretni so v odbijanju žogice čez mrežo, so mnenja Novaka Đokovića, Rogerja Federerja in Rafaela Nadala dragocena. Njihova stališča, kot najboljših teniških igralcev vseh časov, vedno pritegnejo pozornost. Špančevo sporočilo je odmevalo zelo močno.

Mlajše generacije se omenjeni trojici ne morejo niti približati, predvsem zato, ker so znali premagati nasprotnika tudi v dneh, ko jim nič ni šlo od rok.

Razlike niso velike

"Ključ sodobnega tenisa je velika razlika, ki smo jo naredili Federer, Đoković in jaz v primerjavi s konkurenco," je dejal Nadal. 

"Nisem aroganten, a če smo naredili nekaj bolje od drugih, je to, da smo dobili več tekem kot drugi, ko smo igrali slabo. To je bistvo. Ko igramo dobro, običajno zmagamo vsi, saj razlike niso velike. Bistvo je zmagati nasprotnika, ko igraš slabo," je Španec zaključil svojo misel.

Vedno pri vrhu 

In tako že dve desetletji. Zdaj je Rafa tudi uradno na vrhu, ko gre za naslove na turnirjih za grand slam. Na Roland Garrosu je dosegel svojo 22. lovoriko na velikih turnirjih, dve več ima kot Đoković in Federer. In še vedno njegova kariera traja. Čeprav priznava, da je razmišljal o upokojitvi.

Nadal bo v soboto pot v finale na "sveti travi" nadaljeval z dvobojem proti Italijanu Lorenzu Sonegu.

"Pred nekaj tedni sem bil blizu upokojitve, zdaj se ne počutim več tako. Vesel sem, da živim življenje profesionalnega teniškega igralca. Zaradi tega načina življenja sem preživel veliko lepih trenutkov in ko bo čas za spremembo, se bo treba temu prilagoditi. Normalno je govoriti o upokojitvi, tako je tudi pri športnikih, ki so leta v vrhu," priznava Nadal. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec