27. 8. 2022, 17:10 | Vir: STA

Nadal o odsotnosti Đokovića: "Turnir se nadaljuje. Svet tenisa se nadaljuje"

Twitter ANI Digital

Nekdanji prvi igralec sveta na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike ne sme nastopiti, saj ni cepljen proti novemu koronavirusu. Poglejte, kaj o tem pravi njegov največji tekmec.

Španski teniški igralec Rafael Nadal je pred začetkom zadnjega grand slama sezone v New Yorku dejal, da ga žalosti odsotnost nekdanjega prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića na turnirju.

Đoković na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike ne sme nastopiti, saj ni cepljen proti novemu koronavirusu.

Vrnitev Nadala

Nadal bo po treh letih znova igral na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike. Španski zvezdnik je nazadnje v New Yorku nastopal leta 2019, ko je v finalu premagal zdaj prvega igralca sveta Rusa Danila Medvedjeva. Od takrat je 36-letnik osvojil še tri naslove za veliki slam in je zdaj pri rekordnih 22.

Profimedia

Nadal je letošnjo sezono začeli vrhunsko, ko je osvojil dva turnirja za veliki slam najprej v Avstraliji in potem še v Franciji.

Na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu pa je utrpel poškodbo in se je šele ta mesec znova vrnil na igrišča na mastersu v Cincinnatiju, kjer je izpadel v drugem krogu.

Nadal je "zelo žalosten"

Đoković je v četrtek potrdil, da ne bo igral na turnirju, saj se ne želi cepiti proti koronavirusu. Nadal je v petek priznal, da je zaradi odsotnosti Srba "zelo žalosten".

"Iz moje osebne perspektive, je to zelo žalostna novica. Vedno je škoda, ko najboljši igralci na svetu zaradi poškodb ali drugih razlogov ne morejo igrati na turnirju," je dejal 36-letni Španec.

"Ponavljam, kar sem rekel že večkrat. Šport je v neki meri večji kot kateri koli igralec," je nadaljeval Nadal. "Sam sem manjkal na veliko pomembnih turnirjih v svoji karieri zaradi poškodb. Lansko leto me ni bilo na OP ZDA, dve leti nazaj tudi ne. Turnir se nadaljuje. Svet tenisa se nadaljuje."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord