R.S. | 11. 1. 2023, 19:14

Teniška zvezdnica presenetila svet: pri 25 letih pričakuje prvega otroka

Twitter/RelevantTennis

Nekdanja prva igralka sveta se bo na igrišča predvidoma vrnila naslednje leto. Medtem pa bo prvič opravljala vlogo mame. 

Japonka Naomi Osaka, štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, je pred kratkim na svetovni lestvici zdrsnila na 42. mesto. Tenisačica, ki je bila pred leti prva igralka sveta, bo za vsaj eno leto tenis dala na stranski tir, saj pričakuje prvega otroka. 

Zvezdnica je novico o nosečnosti sporočila preko družbenih omrežij. Objavila je fotografijo ultrazvoka, zraven pa zapisala svoje občutke. "Komaj čakam, da se vrnem na igrišče, a tu je nekaj novosti v 2023," je začela z zapisom. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 大坂なおみ🇭🇹🇯🇵 (@naomiosaka)

"Teh nekaj mesecev, ko sem bila odsotna, mi je prineslo novo ljubezen in spoštovanje do igre, ki sem ji posvetila svoje življenje. Vem, da me v prihodnosti čaka še veliko dela; veselim se predvsem tega, da bo moj otrok gledal kakšno od mojih tekem in nekomu rekel: 'To je moja mama'. Leto 2023 bo zame polno lekcij in upam, da se vidimo na začetku naslednjega," je zapisala. 

Odpovedala nastop

Pred dnevi je 25-letnica odpovedala nastop na uvodnem teniškem turnirju sezone za veliki slam v Melbournu. Nekdanja prva igralka sveta je na odprtem prvenstvu Avstralije zmagala leta 2019 in 2021. Tekmovala ni od lanskega septembra, ko je v Tokiu zaradi bolečin v trebuhu predala dvoboj drugega kroga.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol