7. 5. 2022, 19:59 | Vir: STA

Naše rokometašice klavrno končale mednarodno sezono

Facebook Krim Mercator

Znova so bile nemočne, zato se domov vračajo praznih rok ...

Rokometašice Krima Mercatorja so na današnji povratni četrtfinalni tekmi lige prvakinj na Norveškem izgubile proti Vipers Kristiansandu s 24:33 (12:17) in končale mednarodno sezono 2021/22. Ljubljanska ekipa je na prvi tekmi klonila s 25:32.

Izbranke Natalije Derepasko so vse možnosti za preboj na zaključni turnir, ki bo 4. in 5. junija v Budimpešti, zapravile že na prvem četrtfinalnem obračunu pred tednom dni v Stožicah.

Po domačem porazu za sedem golov so rokometno moč lanskih zmagovalk lige prvakinj občutile še na povratni tekmi v Kristiansandu, kjer so doživele nov poraz, tokrat z devetimi zadetki.

Facebook Krim Mercator

A ne pozabimo ...

Našim rokometašicam vendarle velja čestitami, saj so med osmimi najuspešnejšimi v EHF Champions League!

Ženska rokometna sezona 2021/2022

Ljubljanska ekipa je v tej sezoni v glavnem delu tekmovanja osvojila šesto mesto v skupini B. Pred njo so se uvrstili madžarski Györ, Vipers Kristiansand, francoski Metz, ruski CSKA Moskva in danski Odense, za njo pa švedski Sävehof in turški Kastamonu.

V tekmah za preboj v četrtfinale je bila nato v dveh tekmah boljša od madžarskega Ferencvarosa s 55:52, v četrtfinalu pa je klonila proti Kristiansandu z 49:65.

Na sklepnem turnirju četverice v začetku prihodnjega meseca bodo v MVM Domu v Budimpešti poleg Vipers Kristiansanda nastopile še rokometašice iz Györa in Metza, zadnja udeleženka pa bo znana po povratnem obračunu med danskim Esbjergom in romunsko Bukarešto.

Na prvem obračunu v Bukarešti je danska ekipa zmagala s 26:25, druga tekma pa se bo v nedeljo pričela ob 16. uri.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord