9. 1. 2024, 22:06 | Vir: STA

Predsednica Pirc Musarjeva je postala podprvakinja v bowlingu! (FOTO)

Instagram/Nataša Pirc Musar

Znova je dokazala, kako uspešna je na vseh področjih, ki se jih loti.

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je na državnem prvenstvu v bowlingu v Ljubljani osvojila naslov državne podprvakinje v konkurenci mešanih ekip. "Super vesela," je predsednica zapisala na Instagramu ter delila fotografije z dogodka, kjer ponosno v rokah drži pokal, ki si ga je priborila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Pirc Musar, PhD (@natasa.pirc.musar)

Na državnem prvenstvu, ki je potekal prva dva vikenda v tem letu, je zmagala ekipa Feniks 2, v kateri so bili Eva Krafogel, Maja Debenec, Tomo Gaber Pinterič in Rok Fujs.

Državno prvenstvo v bowlingu

Na drugi izvedbi državnega prvenstva je nastopilo 12 mešanih ekip oziroma 70 tekmovalcev in tekmovalk. Druga je bila ekipa Feniks 1, v kateri som bili poleg Pirc Musar še Žiga Zalar, Tim Cerkvenik Muzafirovič in Victoria Krivolutskaya. Tretje mesto je osvojila ekipa Epic 1, ki so jo sestavljali Nino Stenko, Jakob Marcel Del Piero, Ljuba Ceglar in Simona Kogovšek.

Po kvalifikacijah je v polfinalu Feniks 2 Woop Areno premagal z 2:0, Feniks 1 pa Epic 1 z 2:0. V finalnem dvoboju je bila boljša postava Feniks 2, ki je z 2:0 premagala Feniks 1.

Najboljši posameznik v kvalifikacijah v šestih igrah je bil Aleksander Koštric (Primorska) s 1377 točkami, najboljša posameznica Eva Krafogel (Feniks) s 1273 točkami. Najboljšo igro 300 je odigral Nino Stenko (Epic 1).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord