R.K./STA | 20. 9. 2023, 20:51

Slaba novica: pomočnik Primoža Rogliča po prometni nesreči prisiljen končati kariero

Profimedia

Moštvenemu kolegu najboljšega slovenskega kolesarja je za volanom postalo slabo, zdaj so odkrili vzrok.

Belgijski kolesar Nathan Van Hooydonck, ki je prejšnji torek v domovini preživel prometno nesrečo, mora končati kariero. Pomočniku slovenskega kolesarja Primoža Rogliča in zmagovalca Toura Jonasa Vingegaarda pri Jumbo Vismi so zdravniki ugotovili srčno aritmijo, zaradi katere je do nesreče prišlo, in mu v sredo vstavili defibrilator.

Profimedia

Sedemindvajsetletnega Flamca so sicer že izpustili v domačo oskrbo, a bo potreboval še nekaj časa, da bo popolnoma okreval. "Zavedam se, da sem imel neverjetno srečo. Stvari bi se morda odvile drugače, če ne bi tako hitro dobil dobre pomoči. Sem v redu, vendar se moram za vedno sprijazniti z dejstvom, da to pomeni konec moje poklicne kariere," je za spletno stran moštva dejal Van Hooydonck.

V času nesreče v vozilu tudi njegova noseča žena

"Rad bi izrazil svojo hvaležnost ljudem, ki so mi pomagali, zdravniški ekipi v bolnišnici in vsem navijačem, ki so mi pošiljali sporočila. Zdaj se bom osredotočil na okrevanje in prihajajoče očetovstvo. Z Alicio in nosečnostjo je vse v redu in nestrpno pričakujemo porod. To mi v tem trenutku res pomaga," je dodal.

Profimedia

V času nesreče je bila poleg Van Hooydoncka, ki je sedel za volanom, v avtomobilu tudi njegova noseča žena. Do trčenja je prišlo, ko je 27-letniku med čakanjem, da se vključi promet nenadoma postalo slabo, zaradi česar se je v promet vključil nenamerno. Njegov avtomobil je pri tem zadel pet drugih vozil na nasprotni strani križišča. Na srečo sta jo oba potnika odnesla nepoškodovana. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol