12. 7. 2022, 09:35

Kam vsako jutro pobegne Primož Roglič?

Profimedia

Roglič tega ne počne zaradi kondicije, ampak zaradi dobrega počutja in da pobegne od dnevnega dogajanja.

Ronan McLaughlin, novinar kolesarskega medija Cyclingtips, je slišal, da naj bi Primož Roglič vsako jutro ob 6. uri zjutraj izginil in močno ga je zanimalo, za kakšno skrivnost gre.

Kmalu mu je na uho prišla informacija, da naj bi Roglič vsak dan zjutraj tekel. To se mu je zdelo neverjetno, saj med kolesarji obstaja star izrek: "Nikoli ne stoj, če lahko sediš. Nikoli ne sedi, če lahko ležiš."

Za vrhunske kolesarje je značilno, da vedno varčujejo z energijo. Kolesarji tudi do šest ur skupaj kolesarijo in doživljajo nadčloveške napore, zato preostanek dneva seveda varčujejo s svojo energijo.

McLaughlin se je odločil, da informacijo preveri pri Rogliču. En dan ga je počakal pred ekipnim avtobusom, kjer mu je rekel: "Slišim, da radi tečete vsako jutro med etapami Dirke po Franciji." 

Roglič mu je odvrnil le, da je tek zanj dober in se odpeljal dalje, saj je moral oditi do startne liste.

Ker ni bil zadovoljen z odgovorom, se je odločil, da se obrne na vodjo oddelka, ki se ukvarja s številkami in rezultati kolesarjev, Mathieua Heijboerja, ki mu je povedal, da Roglič res vsako jutro teče in da to počne vse leto.

"Primož ima navado, da zjutraj telovadi, s čimer želi nadaljevati, saj je vajen, da vsako jutro nekaj počne. Med Tourom tako nadaljuje s tekom, a krajši čas ter z nižjo hitrostjo, kot sicer. Včasih gre na krajši tek, za zgolj 15 do 20 minut. Spet drugič bo zjutraj za 20 minut sedel na kolo za kronometer, ali trenažer," je dejal.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ