29. 4. 2022, 17:45

Nekoč številka ena moškega tenisa od zdaj za zapahi

Profimedia

Kaj je razlog, da bo nekdanji trener Novaka Đokovića pristal v zaporu?

Nekdanji osvajalec turnirjev velike četverice, Boris Becker, je obsojen na dve leti in pol v zaporu, potem ko je po razglasitvi bankrota skrival premoženje in dolgove v vrednosti več kot 3 milijona evrov. 

54-letni trikratni zmagovalec Wimbledona je namenoma nakazal denar družini in sodelavcem, ko je junija 2017 finančno propadel, pri čemer je od svojih upnikov uspešno obdržal 427 tisoč evrov in izkupiček bančnega posojila v vrednosti 1,3 milijona evrov.

Becker, nekdanji številka ena na svetu, tudi ni prijavil lastništva več kot milijon evrov premoženja v Nemčiji in 90.000 evrov delnic, ki jih je imel v tehnološkem podjetju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky News (@skynews)

Teniški velikan je bankrotiral, potem ko je njegovo 45 milijonov evrov vredno bogastvo pogoltnila draga ločitev, preživnina otrok in stroški nadaljevanja njegovega razkošnega življenjskega sloga.

Londonsko kronsko sodišče Southwark je Beckerja obsodilo tudi zaradi več različnih plačil, med drugim njegovi nekdanji ženi Sharlely Becker. Obsojen je bil tudi, ker ni prijavil premoženja v Nemčiji, skrival pa je tudi 825.000 evrov bančnega posojila in delnic v tehnološkem podjetju.

Becker se je na sodišču zagovarjal, da ne ve, kje so številni kosi lovorik, ki jih je osvojil v športni karieri. Med njimi je tudi pokal za prvi naslov v Wimbledonu, ko je bil leta 1985 star komaj 17 let.

V karieri je skupno slavil na 49 turnirjih, bil dvakrat z Nemčijo najboljši v Davisovem pokalu ter 12 tednov zasedal prvo mesto lestvice ATP. Ima tudi zlato olimpijsko kolajno v dvojicah iz Barcelone pred 30 leti. Med letoma 2013 in 2016 je treniral srbskega zvezdnika Novaka Đokovića.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ