5. 7. 2022, 08:38

Neustavljiva Janja Garnbret je dosegla nov mejnik!

Instagram/Janja Garnbret

Za najboljšo slovensko športno plezalko se zdi, da ni meja. "Všeč mi je, da letos v finalu postavljajo težje smeri."

V Villarsu v Švici je osvojila svojo še 34. zmago v svetovnem pokalu. "Letos na tekmah res uživam. Vem, da je kriv tekmovalni premor v balvanski sezoni. Nazaj sem prišla spočita in zato sem toliko bolj nasmejana," je po sobotnem finalu dejala 23-letnica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JANJA GARNBRET (@janja_garnbret)

"Odlično sem se počutila in v tekmi sem zelo uživala. Smer je bila lažja kot v Innsbrucku, kjer je bila res ena težjih smeri, kar sem jo plezala. Če sem bila v Innsbrucku še malce 'zategnjena', sem bila danes že zelo sproščena. Danes sta bila na finalni tekmi težka le dva giba. Vesela sem. Nasmejana sem bila zato, ker sem sproščeno plezala. Finalna tekma je bila videti na ogledu težja, kot je bila potem v resnici. Všeč mi je, da letos v finalu postavljajo težje smeri," je bila po sobotnih tekmovalnih preizkušnjah zadovoljna Korošica.

Olimpijska in šestkratna svetovna prvakinja je po Innsbrucku v manj kot tednu dni zmagala tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v težavnosti. V Villarsu je kot edina v polfinalu in finalu osvojila vrhova v odločilnih smereh, tako v ženski kot v moški konkurenci.

"Mislim, da sem plezala zelo tekoče in samo uživala v smeri. Plezala sem tudi super-hitro, tako da sem zelo uživala," je povedala Garnbretova, potem ko je že 51. stopila na stopničke svetovnega pokala.

V tej sezoni je nastopila na treh tekmah in na vseh treh je zmagala.

Prvi cilj letošnje sezone je avgustovsko evropsko prvenstvo v Münchnu, kjer želi poseči tudi po evropskih naslovih ter ohraniti svežino za novo olimpijsko disciplino, kombinacijo balvani-težavnost, v kateri bodo v Parizu leta 2024 delili olimpijska odličja.

V Villarsu je vpisala 20. zmago v težavnosti svetovnega pokala, 14 zmag ima še v disciplini balvani.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.