11. 9. 2022, 21:14 | Vir: STA

Neverjetna premoč: Čeh z novim uspehom okronal izjemno sezono

Profimedia

Slovenski metalec diska vsakič znova dokazuje, v kako dobri formi je. V Zagrebu je dosegel še en pomemben uspeh, na katerega je lahko zelo ponosen.   

Svetovni prvak Kristjan Čeh je na atletskem mitingu v Zagrebu, ki je štel za zlato celinsko serijo, v metu diska zmagal in z 68,60 metra končal izjemno sezono, v kateri je zmagal na diamantni ligi, postal evropski podprvak in se po najdaljših metih v zgodovini zavihtel na deseto mesto (71,27 m).

23-letni Čeh je bil dan po zmagi na deževnem atletskem pokalu Slovenije v Ljubljani po prvi seriji tretji s 64,40 m. Pred njim sta bila Američan Sam Mattis (67,19 m) in Šved Simon Pettersson (66,93). V drugi, ko je ostal brez izida, sta Čeha prehitela še Britanec Lawrence Okoye (64,99 m) in Šved Daniel Stahl (64,93 m). Isti vrstni red na vrhu je bil tudi po polovici tekme, Čeh je drugič v nizu ostal brez rezultata.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristjan Čeh (@kristjanceh)

Ptujčan pa je z 68,60 m v četrti seriji skočil na prvo mesto ter je po 68,21 m v petem poskusu tam tudi ostal. Prav vsi ostali štirje tekmovalci do petega mesta so v četrti in peti seriji ostali brez veljavnih poskusov. V zadnjem metu tekme v disciplini so Čehu namerili 68,48 m, vendar je bilo to nekoliko premalo, da bi Danielu Stahlu odvzel rekord mitinga. 

Drugo slovensko zmago večera je dosegel Lovro Mesec Košir na 400 m s 47,02, v petek, prvi dan 72. memoriala Borisa Hanžekovića, sta zmagali še Tina Šutej z rekordom mitinga v skoku s palico in Neja Filipič v troskoku.

"Začel sem sproščeno, podobno kot na atletskem pokalu v petek. Za boljši izid mi je v finišu zmanjkalo energije. Za konec sezone pa sem vseeno zadovoljen s tekom," je povedal Mesec Košir. Zmagal je pred Norvežanom Fredrikom Overengom (47,11), četrti je bil drugi Slovenec na tej razdalji Maj Janža (48,45).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol