J. Z. | 20. 7. 2022, 11:16

Zaradi KOGA se je svetovni prvak iz Slovenije preselil v Estonijo?

Instagram/Kristjan Čeh/Ana Maria Orel/fotomontaža

Kristjan Čeh je z zmago na svetovnem prvenstvu uresničil svoje sanje in spravil na noge Slovence. Vendar pa atlet že nekaj časa ne trenira več na domačih tleh. V tujino ga je vodila ljubezen. 

Slovenski atlet Kristjan Čeh je na svetovnem prvenstvu v Eugenu z rekordom prvenstev (71,13 metra) v velikem slogu osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka. Na Hayward Fieldu je bil 23-letnik razred zase.

To je doslej največji uspeh Ptujčana, ki je na krstnem olimpijskem nastopu v Tokiu osvojil peto mesto. Čas olimpijskih iger je bil zanj zelo turbulenten, saj je sredi sezone ostal brez trenerja, s katerim nista našla skupnega jezika o zasebnem življenju metalca diska. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by European Athletics (@europeanathletics)

Spor s trenerjem zaradi dekleta

Čeh se je lani razšel s trenerjem Gorazdom Rajherjem, ker ta ni dovolil, da bi na njunih treningih sodelovala estonska metalka kladiva Ana Maria Orel.  

"Zaradi različnih pogledov s kom lahko treniram, je prišlo do prehitrih reakcij tako na moji kot na trenerjevi strani. Zahteval je, da pri treningu ni mojega dekleta, metalke kladiva iz Estonije. To je bil glavni razlog, zato sva se razšla," je dejal Čeh.

Profimedia

A njegov nekdanji trener nekoliko drugače gleda na omenjeni spor. "Kristjan ni sprejel načina dela, tega, da ne meša posla s privatnim življenjem. Ko smo to želeli predstaviti, je dejal, da mu grenimo življenje. Mogoče smo šli nekoliko ostro, da ne more trenirati z Orlovo, ki ga moti med treningi," je lani pojasnjeval Rajher.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Maria Orel (@annamaria_orel)

Po napornem obdobju je atlet zapustil Slovenijo in se preselil k dekletu v Estonijo, kjer je letošnjo atletsko začel z novim trenerjem, Estoncem Gerdom Kanterjem. Ta ima za sabo veliko uspehov, med drugim je bil tudi olimpijski prvak. 

Življenju v Talinu se je atlet že privadil. "Tako dolgo v drugi državi še nisem bil, a ničesar ne pogrešam, saj so pogoji v dvorani boljši kot doma. Vsak dan imam dva treninga, tako da niti ni časa, da bi razmišljal, ali karkoli pogrešam. Ves čas je treba trdo delati," je v začetku leta dejal v pogovoru za Siol

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.