2. 2. 2024, 21:58 | Vir: STA

Nika Glojnarič na atletskem mitingu v Nemčiji pometla s konkurenco

Profimedia

V izjemni lanski sezoni na prostem je 23-letna atletinja postala druga najhitrejša Slovenka vseh časov.

Nika Glojnarič je na dvoranskem atletskem mitingu v nemškem Erfurtu zmagala v teku na 60 m ovire s časom 8,16 sekunde. Za članico brežiškega kluba sta se zvrstili Nemki, druga je bila Monika Zapalska (8,21), tretja Marlene Meier (8,23).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Glojnarič (@nika_glojnaric)

Kljub zmagi s tekom ni povsem zadovoljna

Glojnaričeva je tudi v kvalifikacijah dosegla najboljši čas, tekla je 8,19 sekunde. V finalu je bila še za tri stotinke hitrejša, a je za 14 stotink zgrešila avtomatično normo (8,02) za nastop na svetovnem dvoranskem prvenstvu v začetku marca v Glasgowu.

"Imela sem soliden tek, bila sem spočita in dobro pripravljena na tekmo. Na žalost sva se z Nemko na sosednji stezi zadnje tri ovire neprestano 'tolkli' z rokami. Zato sem povsem izgubila ritem, poskušala sem priti do konca, kar mi je uspelo. A se mi ni izšlo tako, kot sem želela. Zdaj sem se z glavo usmerila že na balkansko prvenstvo, kjer bom skušala še bolje odteči," je sporočila Glojnaričeva.

Profimedia

Pred njo le Brigita Bukovec

Imela je izjemno lansko sezono na prostem, ko je v teku na 100 m z ovirami postala druga najhitrejša vseh časov med Slovenkami (12,92). Pred njo je le Brigita Bukovec, ki je z dosežkom 12,59 za srebro na olimpijskih igrah v Atlanti 31. julija 1996 še vedno slovenska rekorderka.

V Erfurtu je bil na startu na 1500 m tudi Žan Rudolf. Slovenski rekorder na 800 m je bil zadolžen za ritem in je predčasno končal, z zelo dobrim časom je zmagal Nemec Robert Farken (3:34,51).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol