R. K. | 23. 7. 2023, 13:57

FOTO: Novak Đoković po bolečem porazu v Wimbledonu z družino v Dubrovniku (med vodnimi vragolijami so jih ujeli fotografi)

Profimedia/fotomontaža

Zdi se, da je eden najboljših teniških igralcev na svetu v družbi soproge Jelene in njunih dveh otrok na izgubljen naslov že skoraj pozabil. 

Srbski teniški šampion Novak Đoković in njegova soproga Jelena sta po napornem wimbledonskem turnirju z otroki uživala v hrvaškem Dubrovniku, kjer so družino med morskimi radostmi ujeli tudi fotografi. Družina se je zabavala na velikih napihljivih blazinah, po katerem so tekali in skakali v morje. Sodeč po fotografijah sta Nole in Jelena izvajala različne akrobacije, se pri tem šalila, njun sin Stefan in hčerka Tara pa sta se jima smejala. Družina je bila nasploh videti zelo srečna.

Đokovičeva najzvestejša navijačica

Đokovičeva, ki sta očitno zelo 'kul' starša, sta med vodnimi vragolijami našla tudi nekaj časa zase in si izmenjala nekaj strastnih poljubov, kar so v objektiv ravno tako ujeli fotografi. Jelena je sicer Novakova najzvestejša navijačica. Od njega je 11 mesecev starejša, spoznala pa sta se, ko je imel šele 17 let. Poročila sta se leta 2014. Medsebojno podporo si par pogosto izkazuje tudi na držbenih omrežjih, piše Dnevnik.hr.

Jelena je Novaka zvesto podpirala tudi na zadnejm turnirju v Wimbledonu, kjer je srbski tenisač v finalu izgubil proti 20-letnemu Špancu Carlosu Alcarazu, ki je skoraj enkrat mlajši od njega. Na boleč poraz, ki je prekinil niz zaporednih zmag na travnatem igrišču, ki ga je Đokoviču uspelo držati že od leta 2017, je športnik v idiličnem Dubrovniku, kjer je bil obdan s svojo družino, zagotovo lažje pozabil.  

Profimedia

Še en naslov do izenačenja rekorda

Čeprav se je 36-letniku tokratni naslov na klasičnem angleškem turnirju na travi izmuznil, pa vseeno ostaja eden najuspešnejših tenisačev, ki je znameniti turnir osvojil kar sedemkrat, in sicer v letih 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 in 2022. V Wimbledonu je večkrat uspelo zmagati le danes že upokojenemu Rogerju Federerju, ki je prestižni turnir osvojil osemkrat. Za izenačenje rekorda Đokoviču tako manjka le še en osvojen turnir. Morda mu uspe že naslednje leto.​

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol