M. M. | 19. 7. 2022, 15:44

Novak Đoković ni več vegan: kaj pravi kuharica restavracije, kamor zahaja?

Instagram/Novak Đoković

Teniški as je svojo prehrano spremenil avgusta 2015, takrat smo ugibali, ali je vegan ali vegetarijanec, saj nikoli ni navedel, kaj natančno obsega njegova prehrana, razen da zaradi etičnih in zdravstvenih razlogov ne uživa mesa.

Nole je obiskal predor Ravne in arheološko najdišče Bosanske piramide v Visokem, ob tem pa si je pri Mirsadi Gudegović, lastnici restavracije "Koliba", privoščil lokalne sire. To pomeni, da je Novak Đoković opustil vegansko prehrano, ki vključuje le rastlinske obroke.

Še vedno pa ne uživa mesa, kar pomeni, da je vegetarijanec, zato pa uživa živila živalskega izvora, kot so mlečni izdelki in jajca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Mirsada pravi, da Novak ni bil prav nič izbirčen. "Novak ni nič naročil, jaz sem njemu in Semirju pripravila kosilo po lastni izbiri. Jedo vse, kar jim je dano. Tudi Semir je vegetarijanec, le njegova žena Sabina je jedla meso. Nole je jedel falafel, različne sire ... Pil je tudi naravne sokove, seveda brez dodanega sladkorja," pravi lastnica Mirsada.

Đoković je v sredo slovesno odprl nova teniška igrišča v bosanskem hribovskem mestu Visoko, kamor se vsako leto na tisoče ljudi zgrinja v, po mnenju nekaterih, starodavni kompleks piramid z zdravilno močjo, ki ga je ustvaril človek.

Reden obiskovalec

"Pride vsak dan, ko je v Visokem. Pravi, da mu je vse všeč. Zdaj ni jedel samo juhe, ker bi mu bila preveč. Je hvaležen za vse, kar dobi, tak človek je. Mogoče mu kaj ni bilo všeč, a vedno vse pohvali," doda ljubka gospa.

V restavraciji "Koliba", ki je tik nad predorom Ravne, kjer je Novak večkrat meditiral, ni klasičnega menija. Naročite lahko klasične mesne jedi, pa tudi veganske in vegetarijanske jedi. Alkohol je prepovedan v celotnem parku Ravne in tako tudi v "Kolibi".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

"Ponavadi imamo vegetarijanski in veganski jedilnik, ker k nam pogosto pridejo tujci, ki se tako prehranjujejo. Takšne hrane ne kupujemo samo zaradi Novakove," poudarja Mirsada.

Poleg tega, da je nad Novakom kot osebo navdušena, Mirsada pravi, da je pomagal pri razvoju Visokega, saj je: "Novak s svojimi obiski promoviral mesto, zato je turistov vedno več," pravi Mirsada.

Velika sprememba

Novakovo uživanje mlečnih izdelkov je velika sprememba, saj je njegova kuharica Ljubica Komlenić marca 2020 dejala, da ne uživa ničesar živalskega izvora, niti sira ne.  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol