21. 4. 2022, 09:37 | Vir: STA

Novak Đoković zopet dvignil glas: s čim se tokrat ne strinja?

Profimedia

V All England Lawn Tennis Club so odločitev sprejeli, ker želijo s tem omejiti ruski vpliv v svetu. 

Prvi teniški igralec sveta Srb Novak Đoković je izrazil nasprotovanje "nori" prepovedi nastopov ruskih in beloruskih igralcev na letošnjem Wimbledonu. Ob tem je izrazil nasprotovanje vojni, a dodal, da so ukrepi proti športnikom nepravični.

"Vedno bom obsodil vojno. Glede na dejstvo, da sem otrok vojne, je nikoli ne morem podpirati," je dejal srbski zvezdnik ob robu turnirja ATP v Beogradu. "Vem, koliko čustvenih ran pusti. A ob tem nikakor ne morem podpreti odločitve Wimbledona, ta se mi zdi nora," je dodal: "Igralci, teniški igralci, nimajo nič s tem. Ko se politika vmeša v šport, posledice niso dobre."

Tako je zakorakal na igrišče v rodnem Beogradu, kjer je dobil napet dvoboj proti Laslu Đereju z 2 proti 1 v nizih. 

Odločitev je sprožila številne kritike

Organizatorji Wimbledona, enega od štirih največjih turnirjev na svetu, so v sredo sporočili, da Rusi in Belorusi zaradi ruske invazije na Ukrajino letos na "sveti travi" ne bodo smeli nastopiti. S tem bo brez nastopa na turnirju med drugimi ostal tudi drugi teniški igralec sveta, Rus Daniil Medvedjev.

Odločitev so kot nepravično označili tudi v Združenju moških poklicnih teniških igralcev ATP. Po mnenju združenja gre za diskriminacijo, obenem pa po njihovem podaja "nevaren precedens".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.