J. B./STA | 15. 5. 2023, 08:06

Novica, ki je šokirala kolesarstvo: Primož Roglič ostal brez največjega konkurenta (poglejte, kaj se je zgodilo)

Profimedia

Karte so se na prestižni dirki po Italiji dodobra premešale. Razlog pa je pravzaprav bizaren.

Triindvajsetletni Belgijec Remco Evenepoel je po nedeljski zmagi na kronometru med Savignanom sul Rubiconejem in Ceseno v dolžini 35 km ponovno oblekel rožnato majico vodilnega v skupni razvrstitvi prestižne kolesarske dirke po Italiji.

Profimedia

Pred najbližjim zasledovalcem, Britancem Geraintom Thomasom je imel 45 sekund naskoka, pred tretjeuvrščenim slovenskim asom Primožem Rogličem pa 47 sekund.

Toda le nekaj ur pozneje so iz tabora svetovnega prvaka iz cestne dirke lani v Wollongongu sporočili, da je zaradi okužbe z novim koronovirusom končal letošnjo italijansko pentljo! Primož Roglič je tako nepričakovano ostal brez največjega tekmeca za končno zmago.

"Resnično obžalujem, da zapuščam dirko po Italiji. Po predpisanem protokolu sem opravil test, ki je bil na mojo veliko žalost pozitiven," je na klubski spletni strani zapisal Evenepoel.

Z avtomobilom nazaj domov

"Nastop na dirki po Italiji je nekaj posebnega in zelo sem se veselil svojih nastopov v naslednjih dveh tednih. Zahvalil bi se članom svoje ekipe, ki so veliko truda vložili v moj nastop na Giru. Do konca letošnje dirke po Italiji bom njihov največji navijač," je še zapisal Evenepoel. Ta se bo v ponedeljek z avtomobilom odpravil proti domovini.

Profimedia

Po odhodu Evenepoela je rožnato majico vodilnega oblekel Thomas. Član moštva Ineos Grenadiers in zmagovalec dirke po Franciji iz leta 2018 ima zgolj dve sekundi prednosti pred Rogličem, trikratnim zmagovalcem dirke po Španiji med letoma 2019 in 2021 ter olimpijskim prvakom v vožnji na čas na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2021.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol