P.M. | 17. 11. 2022, 15:20

Ste videli Primoža Rogliča z brki? Oboževalci po vsem svetu so ponoreli

Borut Živulović/Bobo

"Čudovit je" in "videti je kot filmski igralec" sta bila le dva izmed številnih komentarjev, ki so pospremili fotografije  "brkatega" slovenskega kolesarskega asa.

Primož Roglič pred dnevi postal ambasador Fundacije Miroslava Cerarja, ki je namenjena pomoči mladim športnikom iz socialno šibkih okolij. To plemenito vlogo je Kisovčan prevzel od nekdanje smučarske šampionke Tine Maze. Na dobrodelnem večeru Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) so razkrili, da so pod njenim vodstvom zbrali kar 135 tisoč evrov.

Roglič, ki je novi obraz akcije za pomoč mladim športnikom v letu 2023, je ob slavnostni predaji naslova pozornost pritegnil tudi z novimi brki. "Gre morda za novo fazo v njegovem življenju?" so se spraševali mnogi sledilci na družbenih medijih. Medtem ko so drugi poudarjali, da gre za še eno srčno športnikovo potezo, saj namreč sodeluje tudi v "movembru".

Mesec november, ki je bil proglašen za movember, je mesec, ki je namenjen zdravju moških, predvsem opozarjanju na raka prostate, mod in na duševno zdravje.

Eden od uporabnikov Twitterja je zapisal, da mu pristaja "kozja bradica", a so njegovi brki čisto nova raven. Na znanem športnem podkastu pa so zapisali, da bi lahko igral v nadaljevanju kultnega filma "Inglourious Basterds" (Neslavne barabe), znanega po nastopih številnih hollywoodskih filmskih lepotcev (tudi Brad Pitt ima vlogo).

Kot je znano, je Roglič pred kratkim prestal operativni poseg, pri katerem so mu operirali ramo, ki si jo je v primeru izpaha do zdaj nameščal kar sam. Pričakuje, da bo na kolesu ponovno čez slab mesec dni. 

Glede prevzema ambasadorstva za leto 2023 je dejal: "Koliko bomo na koncu zbrali, bomo videli prihodnje leto. Vsi se bomo potrudili, da bomo to poslanstvo predali naprej še na višji ravni."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol