J. B. | 26. 1. 2023, 14:02

Oče, zakaj?! Teniški zvezdnik v središču odmevnega škandala, ki ga je zakuhal Đoković starejši (VIDEO)

Profimedia/fotomontaža

Namesto da bi bil svojemu sinu v oporo, se je Srđan Đoković v Avstraliji znašel na posnetku, ki je razburil milijone po vsem svetu.

Medtem ko se Novak Đoković v Avstraliji bori za zmago na prvem teniškem vrhuncu leta, je njegov oče poskrbel za škandal, ki močno odmeva po vsem svetu.

Srđan Đoković v Melbournu ob robu teniških igrišč drži pesti za svojega slavnega sina, toda namesto da bi bil opora izjemnemu Beograjčanu, ga je zvlekel v afero, ki so jo številni mediji označili za sila neokusno.

Kaj se je zgodilo? Srđan Đoković je po zmagi svojega sina v četrtfinalu odprtega prvenstva Avstralije na ulicah poziral skupaj z ruskimi navijači. To samo po sebi ne bi bilo nič takšnega, če navijači v rokah ne bi držali ruske zastave s podobo Vladimirja Putina. Možakar, ki drži zastavo, ima na sebi tudi majico s kontroverznim ruskim vojaškim znakom Z. "Brat Aleksandr Zaldastanov, naše brate v Moskvi pozdravljamo iz Melbourna v Avstraliji," na posnetku, ki je prišel v javnost, pove eden od ruskih navijačev, nato se zasliši tudi: "Živeli, Rusi!" Slednje naj bi izjavil prav Đoković starejši.

Profimedia

Aleksandr Zaldastanov je razvpiti vodja ruskega motociklističnega kluba Volkovi noči in politični aktivist, ki mu je ruski predsednik Vladimir Putin podelil državno priznanje za njegova dejanja na Krimu. 

"Manjša skupina ljudi je po sredinem obračunu razkazovala neprimerne zastave in simbole ter grozila varnostnikom. Posledično je bila skupina odstranjena s prizorišča," je pojasnila avstralska teniška zveza. Slednja je, kot poročajo lokalni mediji, Srđana Đokovića povabila na pogovor in ga opozorila, naj bo v prihodnje bolj previden pri svojem obnašanju na turnirju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.