J. B. | 26. 1. 2023, 10:31

Komaj 16-letni Slovenec navdušil velikega Joseja Mourinha: nadarjeni Lovro Golič prejel nepričakovano darilo

AS Roma

Legendarni portugalski strokovnjak, ki trenutno sedi na klopi enega najboljših italijanskih klubov vseh časov, je poskrbel za novico, ki močno odmeva v deželici na sončni strani Alp.

Čeprav se je v javnosti ustvarilo mnenje, da slovenski nogomet že nekaj let stagnira in v kvalitetnem smislu dejansko celo nazaduje, je v zadnjem obdobju na plan prišlo nič koliko zgodb, ki nogomet pri nas rišejo v precej drugačni podobi.

Dokazi, da se dela dobro

Benjamin Šeško spada med najbolj vroče mlade nogometaše na svetu. Mitja Ilenič in Tio Cipot sta v tem mesecu za milijonski odškodnini zapustila slovensko ligo in odšla na tuje. Šeško in Cipot sta stara 19 let, Ilenič vsega 18. Vse to priča, da se v Sloveniji dobro dela z mladimi nogometaši, s čimer se več kot očitno strinja tudi legendarni portugalski trener Jose Mourinho.

Profimedia

Trener Rome je v tem tednu poskrbel za potezo, ki močno odmeva tudi v Sloveniji. Mourinho, eden najbolj markantnih trenerjev v zgodovini nogometa, je treningom članske ekipe kultnega italijanskega kluba priključil tudi komaj 16-letnega nogometaša iz Slovenije.

Lovro Golič si je do lanskega poletja kruh služil v Domžalah, nato pa rodni domovini pomahal v slovo in se preselil v sosednjo Italijo, kjer je eden od njegovih soigralcev tudi prav tako 16-letni Luka Mlakar, mlajši brat reprezentanta Jana Mlakarja, člana splitskega Hajduka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lovro Golič (@lovrogolic)

V Rimu je sprva igral za ekipo do 17 let. Januarja je bil po zaslugi dobrih iger premeščen v moštvo do 18 let, zdaj pa je dobil naslednji dokaz zelo dobrega dela in še boljših iger.

Najboljša možna spodbuda

Da bi lahko Lovro Golič kaj kmalu dejansko debitiral v dresu članske ekipe Rome, ne glede na vse ne gre pričakovati. A za zdaj je dovolj že to, da je sploh lahko treniral z zvezdniki enega najboljših italijanskih klubov vseh časov. Boljše spodbude v svoji mladi karieri ta hip skorajda ne bi mogel dobiti.