4. 9. 2023, 21:14 | Vir: STA

Slovenija ostaja neporažena: odbojkarji so nadigrali Hrvate in si prislužili prvo mesto v skupini

Facebook/Odbojkarska zveza Slovenije/CEV

Prikazali so najboljšo predstavo na prvenstvu.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je še enkrat pokazala, zakaj je med favoriti evropskega prvenstva. Na četrti tekmi evropskega prvenstva s 3:0 (17, 18, 14) so fantje odpravili Hrvaško, vknjižili četrto zmago in si zagotovili, da bodo v osmino finala napredovali s prvega mesta.

Najboljša predstava na prvenstvu

Po zmagah s 3:1 nad Ukrajino, s 3:0 nad Finsko in Španijo so zdaj suvereno opravili še s Hrvati. Varovanci Gheorgeja Cretuja so prikazali najboljšo predstavo na prvenstvu.

Hrvate, ki so le dan pred tem presenetili Bolgare in si s tem že zagotovili nastop v osmini finala, so povsem nadigrali. Od začetka do konca so nadzorovali položaj na igrišču, vse nize so dobili gladko, za to pa se niso niti pošteno oznojili, za uspeh jim spektakularne igre niti bilo potrebno pokazati.

Hrvati, ki imajo veliko povezav s slovensko odbojko, a tokrat niso igrali z vsemi najboljšimi, so bili sicer v medsebojnih pogovorih po besedah slovenskega libera Janija Kovačiča vsaj v šali pogumni v napovedih, a prave grožnje vendarle niso predstavljali. Slovenci so bili vsaj za razred boljši tekmec, prevladovali so v vseh elementih.

Cretu si je ob koncu drugega in v tretjem nizu lahko privoščil, da je v igro poslal rezerviste (Nik Mujanović, Danijel Koncilja, Žiga Štern, Sašo Štalekar, Rok Bračko), ki pa niso popuščali in so do konca tekme prednost samo še večali.

Pomerili se bomo še z Bolgari

Slovenci bodo zadnje srečanje skupinskega dela odigrali v torek ob 19.30, ko jim bodo nasproti stali gostitelji Bolgari. A vsaj za Slovenijo tekma večjega pomena ne bo imela.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol