4. 9. 2023, 20:32 | Vir: STA

Čeferin je prepričal še 7 zvezdniških nogometašev, da nastopijo na dobrodelni tekmi v Stožicah (ne boste verjeli, kdo pride)

Profimedia

Seznam zvezdnikov, ki prihajajo v dobrodelne Stožice je vse daljši.

Stadion Stožice bo 15. septembra prizorišče dobrodelne nogometne tekme za žrtve avgustovskih poplav v Sloveniji, smo poročali. Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na zvezdniški seznam nastopajočih dodal še nekaj imenitnih imen.

Borut Zivulovic/Bobo/Profimedia/fotomontaža

Zvezdniški nogometaši, ki prihajajo v Slovenijo

Na prvotnem seznamu za dobrodelno tekmo so bili številni nekdanji nogometni zvezdniki, kot so Gianluigi Buffon, Andrej Ševčenko, Paolo Maldini, Luis Figo, Zvonimir Boban, Javier Zanetti, Eric Abidal, Predrag Mijatović, Vladimir Šmicer, Nemanja Vidić, David James, Giorgos Karagounis, Mario Mandžukić, Mikael Silvestre in mnogi drugi.

Seznam udeležencev spektakla v razprodanih Stožicah je od danes daljši za sedem nekdanjih odličnih nogometašev, na njem so Nemec Miroslav Klose, Nizozemec Clarence Seedorf, Francoz Robert Pires, Bolgar Dimitar Berbatov, Turek Hamit Altintop, Gruzijec Levan Kobiašvili in Hrvat Vedran Ćorluka.

Nekdanji zvezdniki nogometnih igrišč bodo na imenitnem dogodku nastopili v dveh moštvih. Kapetan modrega bo Italijan Paolo Maldini, rdečega pa Portugalec Luis Figo.

Celoten izkupiček od dobrodelne tekme Zvezde nogometa za žrtve poplav, ki se bo začela ob 20. uri, bo namenjen fundaciji Preprosto blizu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol