J. B./STA | 16. 1. 2023, 11:11

Odličen začetek! Kaja Juvan preskočila prvo oviro in si priigrala dvoboj z eno najboljših na svetu

Profimedia

V Melbournu se je začelo odprto prvenstvo Avstralije v tenisu, od koder prihajajo vesele novice za slovenski šport.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je drugič v karieri uvrstila v drugi krog odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V prvem dvoboju je s 7:5, 6:1 premagala francosko kvalifikantko Seleno Janicijevic. V drugem krogu jo čaka zahtevna naloga, saj ji bo nasproti stala zmagovalka Wimbledona, Kazahstanka Jelena Ribakina.

Neprimerno višja ovira

Ribakina je bila v prvem krogu boljša od Italijanke Elisabette Cocciaretto s 7:5, 6:3. S Kazahstanko se doslej 22-letnica iz Ljubljane, ki na lestvici WTA zaseda 104. mesto, še ni pomerila. Vsekakor pa bo zmagovalka turnirja na "sveti travi" v sredo predstavljala precej višjo oviro na poti do izenačitve najboljšega nastopa v Melbournu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaja Juvan (@kajajuvan)

Juvanova je pred dvema letoma v deželi tam spodaj že igrala v tretjem krogu, tam pa jo je premagala Američanka Jennifer Brady. Ob preostalih dveh nastopih v glavnem delu žreba pa je v letih 2020 in 2022 izpadla po prvem dvoboju.

Tokrat je dobro začela nastope v Melbournu. V zelo tesnem prvem nizu je takoj odvzela servis tekmici, a že v četrti igri prednost izpustila iz rok. Vseeno je v 11. igri znova prišla do breaka in nato po uspešnem začetnem udarcu še do vodstva z 1:0 v nizih.

Tudi v drugem je Juvan hitro povedla z breakom prednosti, po zdravniškem odmoru 185. igralke lestvice WTA pa je ubranila tri žogice za odvzem servisa tekmice ter povedla s 3:1. Nato je še dvakrat strla tekmico na njen začetni udarec in po uri in 20 minutah vpisala zmago.

Druga slovenska igralka v Melbournu Tamara Zidanšek bo v torek v prvem krogu izzvala drugo nosilko Ons Jabeur iz Tunizije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord