J. B./STA | 10. 6. 2023, 08:00

Odlična predstava za imenitno zmago: Slovenci vzeli skalp ... olimpijskim prvakom!

FIVB

Slovenski odbojkarji so na drugem koncu sveta postregli z zelo, zelo dobro predstavo in še kako odmevnim slavjem.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na tretji tekmi prvega turnirja lige narodov v japonski Nagoji zabeležila drugo zmago. S 3:1 (23, 18, -21, 22) je premagala olimpijske prvake Francoze.

Slovenska izbrana vrsta, ki jo s klopi vodi romunski strateg Gheorghe Cretu in v kateri manjka dolgoletni korektor Tonček Štern, se je po sredini zmagi proti Srbiji (3:1) ter predvsem četrtkovem presenetljivem porazu proti Bolgariji (0:3) hitro pobrala in premagala francosko izbrano vrsto.

Po izenačenem prvem nizu, ki ga je Slovenija dobila po dveh zaporednih francoskih napakah pri izidu 23:23, je bil v drugem odločilen delni izid 5:0 na začetku niza in samozavestnejše slovensko nadaljevanje. V tretjem je bila boljša sicer prav tako oslabljena Francija, v četrtem pa je predvsem po zaslugi odličnega bloka v drugi polovici niza Slovenija vknjižila nove tri točke.

Slovenija je dodobra izkoristila boljši blok v odločilnih trenutkih, sicer pa sta bili moštvi po številu uspešnih napadov povsem izenačeni (46:46). Francozi so napravili tri napake več (35:32). Najboljši posameznik dvoboja je bil Rok Možič z 21 točkami, 16 jih je dodal kapetan Tine Urnaut. Pri Francozih je Timothee Carle dosegel 16 točk.

Slovenci bodo zadnjo tekmo na prvem turnirju odigrali v nedeljo proti Iranu, začela se bo ob 5.40.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol