22. 11. 2023, 22:29 | Vir: STA

Dobra novica za zamudnike: v prodaji dodatne vstopnice za največji športni dogodek (tudi za že razprodane tekme)

Profimedia

Nekatere dodatne vstopnice bodo na voljo celo po najnižji ceni 24 evrov.

Prireditelji olimpijskih iger v Parizu naslednje leto so napovedali, da bodo kmalu ponudili še 400.000 vstopnic za olimpijska tekmovanja. Začetek prodaje bo 30. novembra, na voljo pa bodo tudi nekatere vstopnice za tekmovanja, ki so jih pred tem označili za razprodana.

Profimedia

Kje bodo na voljo dodatni sedeži?

Kot so pojasnili prireditelji, bo to najverjetneje zadnja priložnost za ljubitelje športa in olimpizma, da si zagotovijo vstopnice za igre. Med ponujenimi 400.000 vstopnicami, ki jih bodo začeli na uradni spletni strani prodajati v četrtek, 30. novembra, ob 10. uri dopoldne, bodo tudi tiste za dogodke, ki so jih pred tem označili za razprodane.

Do rezerv so prišli bodisi s sprostitvijo komercialnega dela oziroma zmanjšanjem deleža vstopnic, ki so jih pred tem rezervirali za potrebe prirediteljev bodisi zaradi sprememb prizorišč tekmovanj. Med temi zelo zaželenimi tekmovanji so tudi plavalne preizkušnje, za katere bo na voljo še zadnjih 6000 vstopnic, 30.000 jih bo za atletska tekmovanja, 24.000 za tenis, 14.000 za konjeniška tekmovanja in 25.000 za odbojko na mivki, kjer bo prizorišče pod Eifflovim stolpom.

Profimedia

Prodali že več kot sedem milijonov vstopnic

Za 70.000 od teh na novo ponujenih vstopnic so prireditelji sicer obljubili najnižjo ceno, 24 evrov. V mesecih pred igrami bodo nato sprostili še zadnje rezerve vstopnic, ki pa bodo precej manjše od tokrat ponujenih. Pred igrami naj bi zaživela tudi uradna menjalnica že kupljenih vstopnic prek spletne strani prirediteljev iger.

Doslej so skupno prodali že 7,2 milijona vstopnic, pri čemer so ob prejšnjem sklopu prodaje prireditelji naleteli na številne kritike zaradi zasoljenih cen, za atletska tekmovanja se tako cenik vstopnic giblje med 295 in 980 evri.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol