J. B./STA | 22. 11. 2022, 11:11

Operacija terjala svoj davek: Primož Roglič razkril, čemu se bo moral odpovedati zaradi težav z ramo

Profimedia

Konec tedna bo v Monaku na sporedu dobrodelna kolesarska prireditev, na kateri slovenski kolesarski zvezdnik ne bo mogel nastopiti.

Primož Roglič, ki je 10. oktobra prestal operacijo rame, še pred tem pa pri predsedniku Borutu Pahorju prejel državno odlikovanje, zlati red za zasluge, še ni pripravljen po poškodbi. Zato 27. novembra ne bo nastopil na dobrodelni kolesarski dirki v Monaku.

Na kriteriju bo po istih cestah, po katerih je speljana dirka formule 1, nastopil vodilni kolesar sveta Tadej Pogačar.

Pogačar in Roglič sta na dobrodelnem kriteriju Monaco Beking nastopila tudi lani in na prvi izvedbi stopila na zmagovalni oder. Roglič je zmagal, Pogačar je bil tretji. Letos bo Roglič z družino na prizorišču dirke, kjer bo pomagal osveščati o pomembni temi, varnosti.

Vedno je sanjal o tem

"Iskreno povedano, mi je žal, da ne bom mogel dirkati," je dejal Roglič za Beking. "Prva izdaja, lansko leto, je bila uspešna in nam je na splošno dala veliko navdušenja. Ko sem gledal formulo 1, sem vedno sanjal o tem, da bom nekega dne dirkal na tako ikonskem dirkališču in končno mi je to uspelo - pa čeprav samo na kolesu," je dodal Slovenec.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beking - Back to bike (@beking_events)

Med letošnjimi udeleženci dobrodelne kolesarske preizkušnje bodo tudi Peter Sagan, Elia Viviani, Matteo Trentin in Pogačarjeva zaročenka Urška Žigart, ki imajo začasno prebivališče v Monaku.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.