T. T. | 11. 9. 2023, 12:50

Organizacijski spodrsljaj: za zdaj nič od tenisa v središču Ljubljane (poglejte, kaj se dogaja)

Tenis Slovenija

Teniški spektakel v slovenski prestolnici se je začel z napako.

Današnji začetek teniškega turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, na katerem se bo v glavnem delu predstavilo tudi pet Slovenk, je v središču prestolnice zaznamoval predvsem organizacijski spodrsljaj. Zaradi neprimerne oziroma preslabe podlage teniškega igrišča v Areni Mime Jaušovec na Trgu republike je bil že prvi dvoboj današnjega dne kmalu prekinjen. Vse štiri dvoboje, ki bi morali biti odigrani na tem mestu, so zaradi premehkega terena, na katerem so nastajale tudi luknje, že preselili v bližnji Tivoli.

Na spletni strani Tenis Slovenija in tudi na svojih družbenih omrežjih so organizatorji zapisali: "Na osrednjem igrišču sta prvi dvoboj dneva začeli prva nosilka Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova in Uzbekistanka Nigina Abduraimova. Pri rezultatu 3:0 za Abduraimovo so se odgovorni po posvetu z igralkama in sodnikom na stolu odločili, da igrišče za zdaj ni dovolj dobro pripravljeno za igranje. Direktor turnirja Gregor Krušič in nadzornica WTA sta tako sprejela odločitev, da se današnje dogajanje v celoti seli v TC Tivoli. Odgovorni za pripravo igrišča so takoj začeli z delom, da bodo igrišča bolj utrjena za prihodnje tekme.

Težava naj bi se po mnenju strokovnjakov pojavila, ker igrišče bojda ni dovolj časa mirovalo. Površina bi morala "počivati" najmanj 10 dni, po možnosti celo dlje časa, očitno pa v tem primeru temu ni bilo tako. "Takšen projekt potrebuje vsaj kakšen mesec za to, da se peščena podlaga ‘usede’ in je teren dodobra utrjen," je za Sportklub povedal trener Anne Karoline Schmiedlove.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol