J. B. | 12. 9. 2022, 13:05

Roglič na dopustu celi rane, fotografija razkriva razsežnosti usodnega padca

Profimedia

Slovenski kolesarski as po klavrnem koncu dirke po Španiji obtolčen razmišlja o prihodnosti.

Na Vuelto, eno od treh največjih kolesarskih dirk na svetu, je odšel z jasno željo: še tretjič zapovrstjo in skupno četrtič v karieri osvojiti špansko pentljo. Toda namesto s pokalom za zmagovalca se je Primož Roglič domov vrnil obtolčen in v bolečinah. Zanj je bil usoden padec ob koncu 16. etape, poškodbe so bile tedaj prehude, da bi lahko nadaljeval bitko za končno slavje.

Profimedia

Dan po koncu dirke, na kateri je bil najboljši Belgijec Remco Evenepoel, je zasavski kolesar na Instagramu s svojimi sledilci, ki jih je skoraj 600 tisoč, delil sila nazorno fotografijo. Fotografijo, ki razkriva, kako zelo boleč je bil za Rogliča omenjeni padec.

Razmišlja o prihodnosti

Roglič trenutno uživa na dopustu, kjer se kratkočasi tudi z branjem knjige španskega ekstremnega športnika Kiliana Jorneta Burgade, objavljena fotografija pa priča, da kolesarski as hkrati celi številne rane. Dvaintridesetletni kolesar si je ob padcu poškodoval desni komolec, kolk, koleno in rebra. Kljub temu ostaja optimist. Na Instagramu je zapisal, da počasi okreva in hkrati že razmišlja o prihodnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)

Rogličev padec na Vuelti je v zadnjih dneh močno odmeval v svetu kolesarstva. Tudi zato, ker je Slovenec zanj obtožil britanskega tekmeca Freda Wrighta iz ekipe Bahrain-Victorious.

"Ljudje nesreče niso videli, kot se je res zgodila. Padec se ni pripetil zaradi slabe ceste ali pomanjkanja varnosti, ampak zaradi neprevidne vožnje kolesarja. Nimam oči na hrbtu. Wright je prišel od zadaj, preden sem se zavedal, sem že bil na tleh."

S tem si je na glavo nakopal bes številnih kolesarjev, med drugim rojaka Mateja Mohoriča, Wrightovega moštvenega kolega. "Ni kaj povedati, zelo jasno je, da je Primož zapeljal s svoje linije. Ni pogledal čez ramo, da bi se prepričal, ali je kdo tam. Jasno je videti, da je bil na beli črti. Ne zdi se mi primerno, niti ni pošteno dajati takšnih izjav, usmerjenih proti Fredu, ki ga osebno zelo dobro poznam," je Mohorič za Cycling News predstavil svoje videnje nesreče.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord