N. V. | 14. 8. 2023, 20:53

Parakolesar brez obeh rok osvojil naslov svetovnega prvaka: podarili so mu ... ročno uro! (o njegovi reakciji govorijo vsi)

Profimedia

Kako je sprejel darilo, ki so mu ga namenili organizatorji?

Španski parakolesar Ricardo Ten Argiles je v Glasgowu pred dnevi še petič osvojil naslov svetovnega prvaka, za nagrado pa je prejel dragoceno ročno uro. A športniku so pri osmih letih amputirali obe roki, zato ne bo mogel nositi svoje nagrade. Vseeno jo je prevzel z nasmehom.

Kruta usoda

Ko je bil Španec star osem let, se je dotaknil visokonapetostnega daljnovoda in ga je udaril električni udar, pri čemer je utrpel tako grozljive poškodbe, da so mu morali amputirati obe roki in eno nogo. Kljub temu se ni odrekel športu.

21 let je tekmoval na visoki ravni v paraolimpijskem plavanju, leta 2016 pa se je preusmeril v kolesarstvo. Prejšnji teden je v starosti 47 let osvojil peti naslov svetovnega prvaka v kolesarstvu na parastezi.

Profimedia

"Ne glede na to, kako težko je življenje, je vredno poskusiti uživati v njem. Trenutke poskušam živeti intenzivno," je dejal.

Za nagrado je prejel ročno uro

Španec je osvojil zlato medaljo na svetovnem prvenstvu parakolesarjev. Pometel je s konkurenco in se povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, ko je sledila uradna slovesnost, pa ni mogel verjeti, kaj so mu namenili organizatorji.

Profimedia

Nenavadno situacijo in spodrsljaj organizatorjev je rešila fantastična reakcija španskega parakolesarja, ki je navdušil vse prisotne. Ten Argiles je sprejel darilo z velikim nasmeškom na obrazu in bil pripravljen na fotografiranje. Situacijo je sprejel s humorjem, poskušal je prijeti svojo darilno škatlo in se ob tem široko nasmejal, z iztegnjenim jezikom.