R. K. | 22. 3. 2023, 16:48

Peter Prevc po hudem padcu sporočil, ali bo nastopil v Planici

Profimedia/Žiga Živulovič jr./Bobo/fotomontaža

Slovenski smučarski skakalec že nekaj tednov okreva zaradi grozovitega padca na svetovnem prvenstvu. Zdaj pa je znana njegova odločitev, ali bo letos še tekmoval.

Slovenski smučarski skakalec se je na okrevanje po hudem padcu na svetovnem prvenstvu v Planici, kjer se mu je v zraku snel zatič smučke, podal v obmorske kraje. Na Instagramu objavil fotografijo, na kateri je videti morje, ob njej pa zapisal: "Lepe pozdrave z morja, kjer se rane vseh vrst prej zacelijo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Prevc (@pprevc)

Razkril je tudi to, kar te dni marsikoga zelo zanima - ali ga bomo lahko letos ponovno gledali v Planici? Odgovor je ne: "To sezono samo še kavč selektor. Se vidimo naslednjo zimo!," je zapisal in tako sporočil, da je letošnja sezona zanj končana.

Kaj se je z njim dogajalo po padcu?

To pa ni prvič po grozovitem padcu, ko se je 30-letnik oglasil in pojasnil, kaj se z njim med okrevanjem dogaja. "Včasih so stvari videti slabo. Na srečo sem se iz padca odvalil zgolj s pretresom možganov in udarjenim hrbtom. Iskrena hvala ženi, vsem reševalcem, zdravnikom, medicinskim sestram, ki skrbite zame, da bom iz bolnišnice odšel zdrav. Hvala vsem za spodbudna sporočila," je kmalu po nesrečnem dogodku zapisal na družbenih omrežjih. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Prevc (@pprevc)

Oglasili so se tudi v medicinskemu centru Althea, kjer je skakalec obiskoval fizioterapije, in izrazili ponos, da so mu lahko pomagali: "Precej ponosni smo, da lahko z našimi fizioterapijami pomagamo največji legendi, Petru Prevcu, pri okrevanju," so zapisali in dodali fotografijo, s katere je razvidno, kakšne oskrbe je bil 30-letnik pri njih deležen.  

Planica se hitro približuje

Finale svetovnega poklala v smučarskih skokih v Planici bo letos potekal med 30. marcem in 2. aprilom. Letošnja sezona, ki je že 44. po vrsti, bo rekordno dolga in se bo končala prvi aprilski konec tedna so zapisali na spletni strani nordijskega centra Planica in dodali, da bo Letalnica bratov Gorišek znova pripravljena za rekordne dolžine.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol