20. 7. 2022, 16:13 | Vir: STA

Počagar ostal brez pomoči: kaj mu še ostane?

Profimedia

Naš kolesarski zvezdnik bo moral zaostanek za rumeno majico loviti sam. Do zdaj je že pokazal, da zmore. Kaj bo storil tokrat? 

Dvakratni zaporedni branilec skupne zmage na kolesarski dirki po Franciji Tadej Pogačar je pred startom 17. etape francoske pentlje ostal še brez enega ključnega pomočnika, Rafala Majke. Kot so pred startom danes sporočili iz njegove ekipe UAE Team Emirates, razlog za predčasen odstop Poljaka ni koronska okužba, temveč natrgana mišica.

Pri emiratski ekipi slovenskega šampiona so danes pred nadaljevanjem francoske pentlje prek družbenih omrežij potrdili, da se s Toura predčasno poslavlja tudi Majka.

"Ko je imel Majka v 16. etapi mehanske težave, ko se mu je strgala veriga na kolesu, se je tudi poškodoval. Izkazalo se je, da ima natrgano mišico, zato žal ne bo mogel več dirkati," je prek Twitterja pojasnil klubski zdravnik Pogačarjeve ekipe Adrian Rotunno.

Majka je sicer že pred dnevi povzročil preplah v ekipi, ko je bil pozitiven na testu za covid-19. K sreči za Pogačarja zaradi visoke vrednosti CT ni predstavljal nevarnosti za širjenje virusa in je lahko nadaljeval dirko.

Že pred Majko je slovenski zvezdnik ostal brez treh pomagačev. Najprej so pri emiratski ekipi izgubili Novozelandca Georgea Bennetta in Norvežana Vegarda Stakeja Laengena zaradi okužbe z novim koronavirusom. v torek pa še Španca Marca Solerja, ker ga je ujela tako imenovana metla. Soler je sicer imel želodčne težave.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ