6. 7. 2022, 19:11

Podprvak Moto GP-ja doživel prometno nesrečo: v krvi je imel trikrat preveč alkohola

Twitter/Gareth Harford

Italijanski dirkač se je odločil za nespametno potezo in za volan sedel očitno vinjen. Ga to lahko stane kariere? 

Italijanski motociklist in voznik v prvenstvu Moto GP Francesco Bagnaia je med vožnjo pod vplivom alkohola zapeljal s ceste. Vse se je zgodilo med premorom, ki ga je izkoristil za počitnice na Ibizi.

"Ob odhodu iz diskoteke ob treh zjutraj sem končal s prednjimi kolesi v jarku krožišča. V incidentu ni bil nihče poškodovan, prav tako ni bilo udeleženo nobeno drugo vozilo," je sinoči zapisal Italijan.

Twitter/Motociclismoyrocknroll

"Alkotest, ki ga je opravila policija, je pokazal, da je bila po španski zakonodaji stopnja alkohola v krvi višja od dovoljene," je dodal voznik Ducatija.

Po poročanju španskih medijev je imel Bagnaia v krvi 0,87 promila alkohola, dovoljena meja v Španiji pa je 0,25 promila.

Bagnaia bo moral na sodišče in grozi mu od treh do šestih mesecev zapora, družbenokoristno delo od enega do treh mesecev in denarna kazen. Obstaja tudi možnost, da mu vozniško dovoljenje odvzamejo za obdobje od enega do štirih let.

Bagnaia je še zapisal, da se je "naučil" in oboževalcem sporočil, "naj nikoli ne vozijo vinjeni".

Gre za vrhunskega motociklista, saj je Italijan lansko sezono končal na drugem mestu prvenstva Moto GP, tik za prvakom Francozom Fabiom Quartararojem.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ