J. B. | 19. 9. 2022, 10:21

Pogačarju so se med spremljanjem vremenske napovedi zapirale oči

Profimedia

V Avstraliji se je začelo svetovno prvenstvo v kolesarstvu, ki prvemu slovenskemu zvezdniku veselja še ni prineslo. Pred vrhuncem sezone je odlično razpoložen.

V Wollongongu v Avstraliji se je začelo svetovno kolesarsko prvenstvo. Kolesarji so se konec preteklega tedna pomerili v vožnji na čas, ki je postregla z zanimivim razpletom. Presenetljivi zmagovalec je postal Norvežan Tobias Foss, ki se je razveselil največjega uspeha v svoji karieri. Foss je za vsega tri sekunde prehitel Švicarja Stefana Künga, tretji je bil Belgijec Remco Evenepoel, ki je nedolgo tega slavil na dirki po Španiji.

Tadeju Pogačarju je šlo na 34,2 kilometra dolgi proti kar dobro od nog, a mu je vseeno malce zmanjkalo, da bi se zavihtel na stopničke.

Na koncu je dosegel šesto mesto, s čimer je bil zadovoljen, navsezadnje je že ob odhodu v Avstralijo na glas poudaril, da ga cestna dirka, ki bo na sporedu v nedeljo, zanima precej bolj od kronometra.

"Kar zadeva mojo vožnjo na kronometru, sem zadovoljen. Organizatorji so postregli z zanimivo progo, na kateri sem dal vse od sebe. Jasno pa je, da sem lahko še boljši. So stvari, v katerih lahko napredujem," je za Cycling News povedal Tadej Pogačar in dodal: "Zdi se mi, da sem iz leta v leto boljši tudi v vožnji na čas. Tokrat sem res zadovoljen s šestim mestom."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

Dvakratni zmagovalec kultne dirke Tour de France je med drugim priznal, da je imel ob prihodu v Avstralijo nekaj težav zaradi časovne razlike. "Toda ne na kronometru. Bil sem preveč osredotočen na dirko. Je pa res, da sem pred dnevi zaspal že v popoldanskih urah, kar je bilo vsekakor malce nenavadno. Ampak ko se začne dirkati, pozabiš na vse. Adrenalin poskrbi, da se tvoje telo hitro prilagodi na vse," pravi Pogačar, ki – tako kot vsi drugi kolesarji – z zaskrbljenostjo spremlja vremensko napoved. Za prihodnje dni so v Avstraliji napovedani močni nalivi, zaradi česar bo priprava na cestno preizkušnjo otežena. 

Poleg Pogačarja bodo slovenski dres nosili tudi Jan Tratnik, Jan Polanc, Domen Novak, David Per in Jaka Primožič. Zaradi poškodb sta se nastopu v Avstraliji odpovedala Primož Roglič in Matej Mohorič.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord