R. K. | 12. 7. 2022, 18:40

Prekinjena deseta etapa dirke po Franciji. Kaj je razlog?

Profimedia/fotomontaža

Čeprav ima njegova ekipa težave z okužbami s covidom-19, se Tadej Pogačar trudi obdržati rumeno majico. Mu uspeva?

Organizatorji so morali zaradi nepričakovanega zapleta prekiniti deseto etapo dirke po Franciji. Pojavila se je namreč manjša skupina protestnikov, ki je približno 35 kilometrov pred ciljem blokirala cesto.

Profimedia

Obstajala je bojazen, da se kolesarji protestnikom ne bi uspeli izogniti

Vodilnemu kolesarju v času pred prekinitvijo tekme, Italijanu Albertu Bettiolu, se je vsiljivcem, ki so sedeli na cesti, uspelo izogniti. Ker pa so se bali, da to glavnini kolesarjev ne bi uspelo, so organizatorji tekmo začasno prekinili. Bettiol, ki je član moštva EF Education First, je sicer imel ob prekinitvi pred ostalimi kar sedem minut prednosti.

Profimedia

Pogačar je obdržal prednost v skupnem seštevku

Kolesarje so ustavili na cesti in jih kasneje, ko so težavo rešili, ponovno spustili. Italijana kot prvega, potem pa glede na zaostanke pred prekinitvijo še ostale. Med njimi je bil tudi nosilec rumene majice Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki ga je v skupnem seštevku ogrožal Nemec Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe), a mu je na koncu pred tekmecem vseeno uspelo obdržati 11 sekund prednosti.

Profimedia

Težave z okužbami

V Pogačarjevi ekipi imajo sicer precejšnje težave zaradi novega koronavirusa. S covidom-19 sta namreč okužena že dva pomembna pomočnika slovenksehga kolesarskega šamipiona. Najprej je zbolel Norvežan Vegard Stake Laengen, tik pred deseto etapo pa še George Bennett. Na testu je bil pozitiven tudi Rafal Majka, ki pa bo z dirko lahko vseeno nadaljeval.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol