7. 5. 2023, 21:09 | Vir: STA

Roglič spregovoril o drami na Giru: "Ob obali je bilo lepo, potem pa ..."

Twitter/Cyclingnews

Na trasi je prišlo do velikih nevšečnosti, kako jo je odnesel naš kolesarski as?

Zmage se je na drugi etapi Gira po Italiji veselil domačin Jonathan Milan (Bahrain - Victorious), Za več kot dolžino kolesa je ugnal drugouvrščenega Nizozemca Davida Dekkerja (Arkea Samsic) in tretjega Avstralca Kadena Grovesa (Alpecin-Deceuninck).

Glavnino je razredčil grd padec

Na trasi od Terama do San Salva (202 km) je bil edini Slovenec na dirki Primož Roglič (Jumbo-Vis ). Etapo je na srečo varno končal v času vodilne skupine, potem ko je glavnino razpolovil množični padec štiri kilometre pred koncem. Številni kolesarji so ostali zadaj, med njimi tudi nekaj tistih, ki se borijo za skupni seštevek.

"Vse je dobro, samo da smo celi. Etapa je bila sicer lahka, ob obali je bilo lepo, na koncu pa malo stresno. Ves dan smo bili v dobrem položaju, na koncu pa se skušaš izogniti takim nevšečnostim. Skratka, vse dobro in hrabro dalje," je v izjavi za Val 202 dejal 33-letni Roglič.

Slovenski kolesar se je komaj izognil padcu.

Slovenski kolesar se je komaj izognil padcu.

Profimedia

Smolo so imeli med kandidati za skupni seštevek Britanec Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers), Avstralec Jay Vine (UAE Team Emirates) in Američan Brandon McNulty (UAE Team Emirates), ki so izgubili 19 sekund.

V ospredju boj za etapno zmago med približno 40 kolesarji

"Kar ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Sem brez besed. Vesel sem, to je moj prvi Giro in druga etapa. Že včeraj sem dobro opravil vožnjo na čas in bil zadovoljen z izidom. Seveda pa nisem pričakoval zmage," je za organizatorje dejal 22-letni zmagovalec Milan.

"Vse je bilo v redu. Bili smo v ospredju, izven težav. Šlo je za grd padec, videl sem, kaj se je zgodilo in vem, koga lahko za to okrivimo. Ampak zdaj je to mimo, to je dirkanje, ni pa bila to lepa poteza. Sami smo se padcu na srečo izognili," je po etapi organizatorjem Gira dejal 22-letni Evenepoel.  Poleg Evenepoela se je padcu od favoritov izognil tudi še naprej tretjeuvrščeni v skupnem seštevku, Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates).

Profimedia

V skupnem seštevku Kisovčan še naprej za vodilnim Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step) zaostaja 43 sekund, a je pridobil eno mesto in je zdaj peti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol