R. K. | 2. 9. 2023, 17:36 | Vir: STA

VIDEO: Primož Roglič v končnem sprintu pustil za seboj vse tekmece in dosegel nov vrhunski rezultat

Profimedia

Slovenski kolesarski as je v zaključku dirke odlično izkoristil svojo eksplozivnost.

Slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je zmagovalec osme etape kolesarske dirke po Španiji. Na trasi 165-kilometrski trasi od Denie do Costa Blance Interiora je bil najboljši v sprintu manjše skupine favoritov. Skupno vodstvo je prevzel Rogličev moštveni kolega, Američan Sepp Kuss.

Roglič niza vrhunske rezultate

Roglič je v prepoznavnem slogu sprintal za etapno zmago in v zadnjih 200 metrih ugnal Belgijca Remca Evenepoela (Soudal-Quick Step) in tretjeuvrščenega Španca Juana Ayusa (UAE Team Emirates).

To je bila že 11. zmaga Kisovčana na dirki po Španiji, skupno pa 78. v karieri ter 13. v letu 2023. To sezono je 33-letni slovenski as še neporažen na večdnevnih dirkah, dobil je preizkušnjo od Tirenskega do Jadranskega morja ter dirke po Kataloniji, Italiji in Burgosu.

Profimedia

Kakšen je trenutni skupni seštevek?

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel danes sedmouvrščeni Kuss. Priljubljeni Američan ima 43 sekund naskoka pred Špancem Marcom Solerjem (UAE Team Emirates), do danes vodilni Francoz Lenny Martinez (Groupama-FDJ) je zdrsnil na tretje mesto (+1:00). Roglič je z 12. napredoval na sedmo mesto, za moštvenim kolegom pa zaostaja 2:38 minute.

V nedeljo bo na sporedu še ena razgibana etapa od Cartagene do vrha vzpona druge kategorije na prelaz Caravaca de la Cruz (184,5 km).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord