R.K./STA | 13. 9. 2023, 17:32

Primož Roglič pometel s tekmeci in v žep pospravil zmago na kraljevski etapi Vuelte

Profimedia

Najboljši slovenski kolesar je ob zahtevnem vzponu na goro Angliru znova pokazal, iz kakšnega testa je narejen.

Primož Roglič je zmagovalec kraljevske etape dirke po Španiji. Čeprav je aslovesni kolesarski as dobil vzpon na megleni Angliru, je Seppu Kussu uspelo za las obdržal rdečo majico vodilnega. Roglič je v cilj 17. etape pripeljal skupaj z Jonasom Vingegaardom.

Profimedia

Za Rogliča, ki je napadel tri kilometre pred koncem, je to 79. zmaga v karieri in 14. to sezono. Na letošnji dirki po Španiji je slavil že v osmi etapi, skupno pa je obdržal tretje mesto.

Rdečo majico vodilnega je s tretjim mestom v etapi obdržal Kuss, ki danes praznuje 29. rojstni dan. Za dvojcem Roglič-Vingegaard je zaostal 19 sekund.

Kolesarje kmalu čaka še ena zahtevna etapa

Po 17 etapah ima tako osem sekund naskoka pred Vingegaardom ter 1:08 minute pred Rogličem. Nizozemska ekipa je tako rekoč razblinila vse upe ostalim kolesarjem na dirki, saj četrtouvrščeni Juan Ayuso (UAE Team Emirates) zaostaja natanko štiri minute. Danes je Španec zasedel deveto mesto.

Profimedia

V četrtek bo na sporedu zahtevna 18. etapa od Pola de Allanda do La Cruz de Linaresa (178,9 km). Kolesarji bodo morali premagati pet kategoriziranih vzponov, med drugimi tudi 8,3 km dolg zaključni vzpon na Puerto de la Cruz de Linares s povprečnim naklonom 8,6 %.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol