R. K. | 20. 5. 2022, 08:00

Pripravili smo ZEMLJEVID: preverite, kako se med Maratonom treh src izogniti gneči

Bobo

Po dveh letih bodo na svoj račun prišli številni tekači, manj pa bodo veseli vozniki. Da ne boste nepripravljeni naleteli na zaprte ceste, imamo za vas nasvet. Preverite, kje bodo med sobotnim maratonom zaprte ceste.

V Radence se vrača Maraton treh src. Tradicionalni športni dogodek bo letos obeležil jubilejno 40. izvedbo, ki bo ponovno povezal številne tekače in pohodnike. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maraton treh src (@maratontrehsrc)

Trajnostna skrb

Kot največjo novost letošnjega maratona prireditelji obljubljajo njegovo trajnostno naravnanost, ki jo izkazuje naziv Prireditev z manj odpadki. Pri tem jim ob strani stoji društvo Ekologi brez meja, ki sodeluje pri izvedbi dogodka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maraton treh src (@maratontrehsrc)

Ekologi brez meja bodo pomagali pri izpolnjevanju ukrepov za omejevanje nastajanja odpadkov ter pri njihovem doslednem ločevanju. 

Pozor, ceste bodo zaprte!

K športnemu dogodku v Radencih pa že tradicionalno spada tudi zapora cest, po katerih bodo tekli maratonci. Ta lahko neseznanjenim voznikom povzroči tudi preglavice. V izogib neprijetnim situacijam smo vam pripravili zemljevid cest, ki bodo med prireditvijo zaprte.

Uredništvo/fotomontaža

Popolne zapore cest bodo veljale med 8. in 15.30, ceste pa se bodo postopoma odpirale, ko jih bo pretekel zadnji tekač na progi, kot pravijo organizatorji, ne gelede na uro, a najpozneje do 15.30. 

Zaprte bodo naslednje ceste: G. Radgona – Radenci, Grabonoš – Radenci, Radenci – Petanjci, Petanjci – Murska Sobota (Gaj), M. Sobota – Gederovci, Petanjci - Gederovci, Radenci – Vučja vas, zaprta bosta tudi cesta skozi Radence in radenski rondo.

Na nekaterih cestah bo zapora veljala le delno, tam bodo voznike ročno usmerjali redarji. To bo veljalo za cesto Gederovci – Cankova in za rondo v Gederovcih.

Ob jubileju tudi nova himna

Organizatorji so nekaj dni pred izvedbo 40. Maratona treh src predstavili tudi novo, rockersko obarvano himno, ki bo spremlljala letošnjo prireditev. 

Pesem je prispevala skupina Red. Besedilo zanjo je napisal Borut Horvat, ob njem pa sta se kot avtorja glasbe podpisala še Peter Beznec in Igor Kaurin. Kako se vam zdi? 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ