STA/M.P. | 9. 9. 2022, 17:45

Prva izjava Primoža Rogliča po grdem padcu bo marsikoga presenetila

Profimedia/fotomontaža

Kaj je slovenski kolesarski as povedal za spletno stran njegovega moštva Jumbo-Visma o nedavni tekmi, ki se je zanj končala s kar nekaj poškodbami?

"Po padcu sem potreboval nekaj časa, da sem se zbral. Spraševal sem se, kako je to mogoče. Moj zaključek pa je, da je to, kar se je zgodilo, nesprejemljivo," je v pogovoru dejal 32-letni Zasavec.

"Oči pač nimam zadaj"

Kot je dejal Roglič, je britanski sotekmovalec Fred Wright (Bahrain Victorious) priletel od zadaj. "Še preden sem dojel, kaj se dogaja, mi je izbil krmilo iz rok. Oči pač nimam na temenu, če bi ga videl, bi se mu izognil," je opisal dogajanje iz zaključka 16. etape letošnje Vuelte.

"Padca ni zakrivila slaba cesta ali slaba varnost na dirki, pač pa obnašanje kolesarja."

Roglič je še dodal, da se takšne stvari ne bi smele dogajati. O svojem trenutnem počutju je povedal, da malo že lahko hodi ter da je za zdaj zadovoljen s tem. O tem, ali bo še tekmoval v letošnji sezoni pa za zdaj noče govoriti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Team Jumbo-Visma cycling (@jumbovisma_road)

Se bodo nanj usule kritike?

Kot navaja Siol.net, je v posnetku usodnega ciljnega sprinta mogoče videti, da je Roglič zapiral Wrighta, zato bi se znalo zgoditi, da bi Rogličeva ocena dogodka znala naleteti na kritike.

"Za polovico incidentov na dirkah je krivo neodgovorno obnašanje kolesarjev," je namignil tudi direktor nizozemskega moštva Richard Plugge.

"Pred desetimi leti so bolj izkušeni kolesarji zagnali alarm, ko so mlajši preveč tvegali in niso pokazali spoštovanja. Takratni mladi so današnji veterani, a še vedno poslušamo iste debate. To se mora spremeniti," je bil odločen.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ