R. K. | 7. 9. 2022, 10:12

Znana usoda Primoža Rogliča: bo lahko nadaljeval dirko?

Profimedia

Novico o tem, kaj bo z enim najboljših slovenskih kolesarjev po krvavem padcu na 16. etapi dirke po Španiji, so ravnokar sporočili iz Rogličeve ekipe.

Tik pred ključnim zadnjim delom dirke po Španiji je enega naših najboljših kolesarjev Primoža Rogliča ustavil krvav padec. Njegova nadaljnja usoda do zdaj ni bila znana, danes pa je postalo jasno, da so bile poškodbe, ki jih je pri tem utrpel, očitno prehude, da bi dirko lahko nadaljeval.  

O Rogličevi nadaljnji usodi na dirki po Španiji se je še nedavno le ugibalo, zdaj pa je postalo dokončno jasno, da je dirka za slovenskega kolesarja končana. Novico so iz ekipe Jumbo Visma malo po 9.30 sporočili na Twitterju, kjer so v objavi zapisali, da Rogliča na startu naslednje etape zaradi posledic nesreče ne bo.  

Profimedia

Ob tem so slovenskemu kolesarju zaželeli čim hitrejše okrevanje in se mu zahvalili za vse čudovite trenutke na letošnji Vuelti. Dodali so, da je imel Roglič za zadnje dni dirke ambiciozne načrte, a mu to na žalost ni bilo usojeno.

Pri padcu utrpel številne odrgnine

Zdravnik, ki je Rogliča pregledal po padcu, je v poročilu potrdil številne odrgnine, a na srečo brez zlomov. Odrgnine je utrpel na desnem komolcu, desnem kolku, desnem kolenu in predelu desnega rebra. S končno odločitvijo o kolesarjevi nadaljnji usodi so tako en dan počakali.

17. etapa bo kolearje vodila od Aracene do samostana Tentudio. Etapa bo dolga 162,3 km, edini kategorizirani vzpon pa je prav klanec do omenjenega samostana. Dolg je 10,3 km s povprečnim naklonom 5 %, težavni pa so predvsem zadnji štirje kilometri s povprečnim naklonom 7 %. Dirka se bo začela ob 13.21.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.