11. 5. 2023, 18:01 | Vir: STA

Kolesarska poslastica v Neaplju, a nekaj težav za Rogliča

Profimedia

V mestu pod Vezuvom se je odvil zelo razburljiv zaključni sprint.

Danski kolesar Mads Pedersen (Trek-Segafredo) je zmagovalec šeste, 162 km dolge ravninske etape dirke po Italiji, ki se je začela in končala v Neaplju. Slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je 15 km pred koncem imel nekaj mehanskih težav, a je skozi cilj prišel v glavnini na 44. mestu v času zmagovalca.

Na drugem mestu je etapo končal Italijan Jonathan Milan (Bahrain Victorious) in na tretjem Nemec Pascal Ackermann (UAE Emirates). Fernando Gaviria (Movistar), ki se je od glavnine prvi pognal proti cilju, je na koncu zasedel peto mesto.

Profimedia

Rogličeve težave s kolesom

Te so se začele ravno v trenutku, ko je glavnina navila tempo pri lovljenju dveh ubežnikov, Alessandra De Marchija in Simona Clarka. S pomočjo moštvenih kolegov pri Jumbo-Vismi pa je ujel priključek in ostal v glavnini. Njegov veliki tekmec v boju za skupno zmago Remco Evenepoel je kolesaril v bolečinah, oba pa sta skupaj s preostalimi favoriti za rožnato majico prikolesarila v cilj v času zmagovalca. 

Vzponi in spusti

Na 162 kilometrov dolgi ravninski etapi je kolesarska karavana morala premagati dva kategorizirana vzpona. Prvega po 40 kilometrih, ko se je povzpela na Valicio di Chunzi (prelaz 2. kategorije), drugega 50 kilometrov pozneje, ko je zapeljala na Picco Sant'Angelo (prelaz 3. kategorije).

Sledil je spust do Sorrenta, nato pa bolj ali manj ravninski del nazaj do Neaplja, kjer je po pričakovanjih odločil sprint.

V petek bo na sporedu prvi pravi gorski test.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol