N. V. | 4. 6. 2022, 07:59

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško ambiciozno na novo pot. Jim bo uspelo?

Facebook/RK Celje Pivovarna Laško

"S kakim kadrom? In vi bi šli v Ligo prvakov ..." je pod objavo rokometnega kluba, ki je sporočil novico, zapisal uporabnik Facebooka. Kaj menite vi, si naši rokometaši zaslužijo mesto v najelitnejšem tekmovanju?

Upravni odbor Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je na seji sprejel več odločitev, najbolj pomembni sta, da je novi direktor kluba postal Miroslav Benicky in da se bo klub potegoval za mesto v Ligi prvakov v prihodnji sezoni.

Jim bo uspelo dobiti mesto v Ligi prvakov?

Mnogi navijači so skeptični, da bo klubu uspelo zagotoviti mesto v Ligi prvakov. "S čim? Kakim kadrom? Vse se proda, kar je dobro. In vi bi šli v Ligo prvakov ..." je pod objavo rokometnega kluba, ki je sporočil novico, zapisal uporabnik Facebooka.

Spet drugi navijači v uspeh kluba ne dvomijo: "Prvaki smo. Zaslužili so si Ligo prvakov. Enkrat nam je že uspelo, tudi drugič nam lahko."

Naslov državnih prvakov Celju Pivovarni Laško prinaša nastop v EHF Evropski ligi, saj Slovenija ni uvrščena dovolj visoko, da bi imela zagotovljeno mesto v EHF Ligi prvakov. Tega ima zagotovljenega deset klubov, mest v tekmovanju pa je 16. Za preostalih šest se lahko torej posamezne zveze prijavijo, EHF pa jih odobri, oziroma zavrne po pregledu različnih kriterijev.

To možnost bo izkoristil tudi celjski klub, ki se bo prijavil v najelitnejše tekmovanje, upravni odbor pa je na včerajšnjem zasedanju to tudi potrdil. RK Celje Pivovarna Laško bo preko zveze prijavil za mesto v najvišjem klubskem tekmovanju.

Novi direktor kluba

Druga pomembna zadeva pa je bila predstavitev kandidata za novega direktorja kluba, potem, ko se je s tega mesta z 31. majem poslovil Rok Plankelj.

Upravnemu odboru se je predstavil 38-letni Miroslav Benicky, do pred kratkim direktor RK Tatran Prešov (od leta 2017/18).

Facebook RK Celje Pivovarna Laško

Upravni odbor ga je po predstavitvi in razpravi potrdil za novega direktorja celjskega prvoligaša, kjer bo z delom nastopil 1. avgusta.

Kaj je Miroslav Benicky povedal o novem izzivu?

"V prvi vrsti mi je velika čast in privilegij, da mi je klub izkazal zaupanje za imenovanje na funkcijo direktorja najuspešnejšega slovenskega rokometnega kluba. Sam pojem RK Celje Pivovarna Laško predstavlja tradicijo ter uspehe s tem pa tudi odgovornost in obvezo do nadaljnjega trdega dela. Tako kot vse okoli nas se tudi rokometni svet spreminja in prinaša vsakodnevne izzive. Prepričan sem, da bomo z borbenostjo igralcev ter podporo strastnih celjskih navijačev dosegali zastavljene cilje. Pri tem se bomo naslonili na izkušnje vseh ljudi v klubu in predanost klubskih partnerjev. Veselim se pravih športnih borb in skupnih rokometnih užitkov v dvorani Zlatorog."

Besedo je pristavil še Gregor Planteu, predsednik kluba: "Vesel sem, da se je Miroslav Benicky pridružil ekipi RK Celje Pivovarna Laško. Miroslav poleg svojih poslovnih in rokometnih izkušenj prinaša svež veter in pogled od zunaj. Prepričan sem, da bo klub uspešno vodil in tako upravičil izkazano zaupanje in podporo."

11. junij: veliki zaključek sezone

V soboto, 11. junija ob 18.00, bo dvorana Zlatorog gostila izjemen zaključek sezone ter hkrati najavo naslednje. V Celje prihaja zvezdniška Barça, v okviru tekme pa bo veliko spremljevalnega programa ter seveda tisto najpomembnejše, izjemen rokometni večer.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ