8. 8. 2022, 08:46 | Vir: STA

S strelom v glavo ubil osemkratnega svetovnega prvaka

Profimedia
S strelom v glavo ubil osemkratnega svetovnega prvaka (foto: Profimedia)

Tragedija v športnem svetu. Športnikovi oboževalci so po novici o njegovi smrti hitro izrazili svojo žalost in izrekli sožalje njegovi družini.

V diskoteki v Sao Paulu je v noči na nedeljo umrl osemkratni svetovni prvak v borilni veščini džiudžicu Leandro Pereira. S strelom v glavo ga je ubil neznanec, s katerim se je sporekel iz zdaj še neznanih razlogov.

Glede na pričevanje obiskovalcev diskoteke, v kateri se je Pereira zabaval s prijatelji, je opazno vinjeni neznanec motil družbo osemkratnega svetovnega prvaka, zato mu je ta s klasičnim prijemom v borilnih veščinah zvil roko za hrbet in ga želel odstraniti. Ko se je položaj umiril, je neznanec potegnil pištolo in Pereiro iz neposredne bližine ustrelil v glavo.

Pereira je bil na mestu mrtev, neznanec pa je zbežal, vendar je policija sporočila, da ga je prek videoposnetkov že identificirala.

Osemkratni svetovni prvak

Triintridesetletni Leandro Pereira je bil osemkrat svetovni prvak v petih različnih kategorijah. Prvi naslov je osvojil 2012 v lahki kategoriji, letos maja pa je postal svetovni prvak v srednje težki kategoriji. Ob tem ima v svoji zbirki še vrsto naslovov zmagovalca svetovnega pokala in prvaka južnoameriške celine.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.