19. 8. 2022, 21:13 | Vir: STA

Sanjski začetek Vuelte za Primoža Rogliča

Profimedia

Kolesarska zasedba Jumbo-Visma je s slovenskim asom na uvodnem ekipnem kronometru 77. izvedbe dirke po Španiji dosegla izjemno izhodišče!

Uvodno etapo, ki se je odvila na ulicah nizozemskega mesta Utrecht, je dobilo moštvo Jumbo Visma, za katero so danes v ekipnem kronometru nastopili Primož Roglič, Edoardo Affini, Rohan Dennis, Robert Gesink, Chris Harper, Sepp Kuss, Sam Oomen in Mike Teunissen.

V nizozemskem Utrechtu je po 23,3 km dolgi trasi na veselje tamkajšnjega občinstva domače moštvo tekmece ugnalo za 13 sekund. Rdečo majico je oblekel Rogličev moštveni kolega, Nizozemec Robert Gesink.

Twitter/TOI sports

Ekipa 32-letnega Zasavca je bila od samega začetka daleč najhitrejša. Že na prvem vmesnem času je imela 13 sekund naskoka pred ekipo Quick-Step Alpha Vinyl ter 17 pred Ineos Grenadiers.

V cilju je nato britanska zasedba, ki je pospešila ritem v drugem delu trase, ugnala belgijski Quick-Step za vsega sekundo. Slabih osem minut kasneje pa je v cilju Jumbo-Visma do tedaj vodilni čas 24:53 izboljšala za 13 sekund.

Ker je prvi ciljno črto prečkal izkušeni Gesink, bo v drugi etapi po domačih cestah od Hertogenboscha do Utrechta (175,1 km) oblekel tudi rdečo majico vodilnega.

Roglič bo sobotno preizkušnjo začel kot drugouvrščeni.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.