18. 8. 2022, 11:45 | Vir: STA

Roglič pred Vuelto ne skriva apetitov: na le zmago, lovil bo tudi zelo poseben rekord

Profimedia
Roglič pred Vuelto ne skriva apetitov: na le zmago, lovil bo tudi zelo poseben rekord (foto: Profimedia)

Slovenski kolesarski zvezdnik, ki okreva po poškodbi, z navdušenjem pričakuje dirko, na kateri zadnja leta niza uspeh za uspehom. Še vedno pa čuti posledice poškodbe. 

Primož Roglič se konec tedna podaja v lov na četrto zaporedno zmago na kolesarski dirki po Španiji. Po nesrečnem padcu in poškodbi na dirki po Franciji se pojavlja vprašanje o pripravljenosti slovenskega kolesarskega asa, ki pa odločno poudarja: "Tukaj sem in če sem tukaj, sem pripravljen. Kaj to pomeni, bomo videli v prihodnjih dneh."

Na spletnem druženju z novinarji tik pred uvodom v 77. uvedbo te tradicionalne tritedenske kolesarske klasike je Roglič potrdil, da je poškodbo sicer saniral, čeprav: "Še vedno včasih čutim, da ni vse v redu."

Še enkrat je poudaril, da ne želi prerokovati in napovedovati dosežkov in razpleta, saj bo vse vidno že v kratkem na terenu na Nizozemskem in nato na Iberskem polotoku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)

Dirka bo za Rogliča posebna, ker lahko postane prvi kolesar s štirimi zaporednimi zmagami na Vuelti. Lovi tudi absolutni rekord Španca Roberta Herasa, ki je edini v zgodovini na tej dirki slavil štirikrat. "Definitivno je nekaj posebnega, da se mi ponuja priložnost za to in seveda se bom za ta rekord tudi boril."

Profimedia

Uvod v dirko bo na Nizozemskem, ki bo gostila uvodne tri etape, že v petek v Utrechtu tudi moštveno vožnjo na čas. "Tudi ta ekipni kronometer je pomemben. Kasneje se bodo začele sicer bolj zahtevne in odločilne etape, a tudi dober uvod v dirko je vsakič zelo pomemben."

Veseli se uvodne etape 

Kot pravi Roglič, se prav uvodne etape v deželi tulipanov zelo veseli. "Taktike in proge sicer še nismo preučili, zato lahko rečem le, da je to prijeten uvod," je dejal. 

Konec tedna pričakuje tudi izjemno podporo nizozemskih navijačev ekipe Jumbo-Visma, ki je na Touru z Jonasom Vingegaardom in moštvenimi kolegi praktično pobrala vse, kar je bilo na voljo. "Tudi zaradi njih bomo na teh etapah dali od sebe nekaj več. Že v kronometru upam, da bomo lahko pritisnili malce bolj od tekmecev," je še dejal Zasavec, ki bo oktobra dopolnil 33 let.

Za tekmece Roglič poudarja, da so močni, a se za zdaj z njimi ne ubada pretirano, ampak je povsem osredotočen nase in na svoje moštvene kolege. "Jaz moram s svojo ekipo zase najti pravo pot za to dirko, zato razmišljam o svojem počutju in o tem, kako gre ekipi. Skupaj bomo skušali biti na koncu zadovoljni."

Profimedia

O tekmecih, s katerimi se bo boril za rdečo majico vodilnega, pa vseeno dodaja: "Na startu imamo vsi enake možnosti."

Konkretno o Belgijcu Remcu Evenepoelu, ki mu strokovnjaki namenjajo vlogo prvega izzivalca, pa Kisovčan odgovarja: "Seveda je super močan, kar je že večkrat pokazal. A tudi na tej dirki bo moral pokazati svoje kakovosti. Pa ne le on. Veliko je tudi drugih močnih imen."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.