J. B. | 30. 5. 2023, 10:03

Se bo Primož Roglič po uspehu kariere zapodil tudi proti zmagi na Touru? "Za zdaj bi rad le ..."

Profimedia

Katerega izziva se bo kot naslednjega lotil zasavski kolesarski šampion?

Primož Roglič se je pretekli konec tedna z zlatimi črkami zapisal v zgodovini kolesarske dirke Giro d'Italia. Postal je sploh prvi Slovenec, ki je osvojil italijansko pentljo in kakopak še nadgradil svojo že tako ali tako presežkov polno športno kariero. "Zdaj gre lahko v miru v pokoj," so se pošalili nekateri, ko je presrečni Primož Roglič v Rimu visoko v zrak dvignil mogočno lovoriko za zmagovalca rožnate dirke.

Toda čeprav je star že 33 let, Zasavec še ne namerava pomahati v slovo. Že kaj kmalu se bo zagotovo lotil novih izzivov in kdo ve, morda bo nastopil tudi na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu.

Tour de France se bo 1. julija začel v Bilbau v Baskiji, Slovenci bomo tam zagotovo imeli enega glavnih favoritov za končno zmago. Tadej Pogačar se po poškodbi že pospešeno pripravlja na boj za rumeno majico, Primož Roglič pa se medtem še ni odločil, ali bo kilometre "nabiral" tudi po francoskem asfaltu.

Profimedia

"Tour? Ne vem. Seveda pa nam je vsem jasno, kaj še manjka v moji statistiki ... Po drugi strani vedno pravim, da sem že do zdaj zmagal na kar nekaj pomembnih dirkah. Vse, kar bom dosegel v prihodnje, bo samo bonus. Bomo videli, kaj bo, se pa s tem ne obremenjujem. Za zdaj bi rad le užival v zmagi na Giru, potem pa bomo videli, kaj mi bo življenje prineslo," je na vprašanje, kaj vse bi mu lahko prinesla prihodnost, odgovoril Primož Roglič, eden najboljših in najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol