10. 6. 2022, 11:19

Izjemna Sehidah z novo uspešnico: predstavila je himno evropskega prvenstva

Organizatorji EP

Prireditelji evropskega rokometnega prvenstva za ženske, ki ga bo novembra letos Slovenija gostila skupaj s Črno goro in Severno Makedonijo, so predstavili uradno himno dogodka, ki je postala pravi hit. Prisluhnite, kaj je ustvarila naša najbolj popularna pevka.

Evropsko rokometno prvenstvo za ženske 2022 bo največje prvenstvo v ženskih kolektivnih športih v zgodovini Slovenije. Tekmovanje, primerljivo z EuroBasketom in EuroVolleyjem, ima ob športni tudi močno trajnostno noto. Znotraj le-te pa želi še posebej prispevati k opolnomočenju žensk v športu in širši družbi.

Med 4. in 20. novembrom 2022 bosta najboljše rokometašice stare celine gostila Ljubljana z dvorano Stožice in Celje z dvorano Zlatorog. 

Himna bo poletna uspešnica

Avtorica pesmi Play with Heart (Igraj s srcem) je ena izmed ambasadork prvenstva, slovenska glasbenica Senidah.

"S pesmijo želim povezati vse ženske. Želim si, da bi bile še močnejše in srčnejše v tem, kar počnemo," je ob premieri himne povedala Senidah, ki je novico delila tudi s svojimi sledilci na Instagramu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senidah (@senida_h)

Videospot za pesem v ospredje postavlja dekleta, punce, ženske in tako simbolizira enega od dveh stebrov novembrskega tekmovanja - opolnomočenje žensk v športu, so v izjavi za javnost zapisali prireditelji.

Ti pričakujejo, da bo himna poletna uspešnica in bo dodatno dvignila zanimanje za turnir, ki bo potekal med 4. in 20. novembrom. "Biti avtor uradne himne tekmovanja ni majhna stvar. Nenazadnje pojem za vso Evropo, pesem se bo slišala v vseh državah udeleženkah," je sporočila Senidah.

Organizatorji EP

Uradna himna z besedilom v angleškem, španskem, francoskem, italijanskem in hrvaškem jeziku želi temo opolnomočenja žensk približat vsem ljubiteljem rokometa in drugim poslušalcem.

Spremljajoči videospot prikazuje štiri vzporedne zgodbe, ki se na koncu povežejo v eno - Play with Heart (Igraj s srcem), kar je slogan tokratnega prvenstva.

Himno so prvič predvajali na četrtkovi konferenci Sporto v Ljubljani, vsem pa je na voljo na platformi YouTube.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol