R.S. | 10. 5. 2023, 10:23

Sin Michaela Schumacherja se je znašel v stiski: "Zaradi očetovega zdravstvenega stanja preživlja pravi pekel"

Instagram/mickschumacher

24-letniku, ki je bil z očetom v času nesreče, ni najlažje, pravi nekdanji sodelavec najboljšega dirkača vseh časov. 

Johnny Herbert je upokojeni britanski dirkač, ki je v svoji karieri dobil tri tekme formule 1. Je tudi nekdanji sodelavec Michaela Schumacherja, s katerim je deloval med letoma 1994 in 1995. Nedavno je komentiral težko situacijo, v kateri se je po očetovi nesreči znašel Mick Schumacher. 

"Mick mora zaradi očetovega zdravstvenega stanja preživljati pravi pekel," je dejal. Obenem ga je pohvalil, da se odlično spoprijema s strašno situacijo. 24-letni Mick sicer v svoji karieri stopa po stopinjah očeta. "Zaradi tega, kar je dosegel njegov oče, Micku ne more biti lahko," je povedal Herbert o pritiskih na mladeniča, poroča The Sun. 

Instagram/Mick Schumacher/Profimedia/fotomontaža

"Skozi leta je Micku pomagalo veliko ljudi, vendar mislim, da bi si v tej situaciji želel, da bi bil oče poleg njega," je dodal. 

Od nesreče bo kmalu minilo 10 let

Schumacher je 29. decembra 2013 na smučišču nad Méribelom v francoskih Alpah s svojim sinom Mickom, ki je bil takrat star 14 let, doživel grozljivo smučarsko nesrečo. Med prečkanjem zunaj smučarske proge je padel in z glavo udaril v skalo - kljub smučarski čeladi je utrpel hudo poškodbo glave. Zdravniki so takrat pojasnili, da bi najverjetneje umrl, če ne bi nosil zaščitne opreme.

V nesreči je utrpel resne poškodbe glave in bil šest mesecev v umetni komi. Leto pozneje so ga preselili nazaj v njegov dom, o njegovem zdravstvenem stanju pa je od tedaj v javnost pricurljalo zelo malo informacij. Družina Schumacher jih namreč drži v strogi tajnosti.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.