J. B. | 22. 3. 2023, 15:14

Skrbi za Michaela Schumacherja in preživlja pekel: stari znanec ponudil edinstven vpogled v življenje nesrečnega dirkača

Profimedia

Bil je december 2013, ko se je v francoskih Alpah med smučanjem poškodoval eden največjih športnih zvezdnikov vseh časov. Danes, slabo desetletje kasneje, njegovo stanje ostaja ena najbolj skrbno varovanih skrivnosti.

Kaj se dogaja z njim? V kakšnem stanju je? Je odziven? Govori? Dejansko živi človeka dostojno življenje? Vprašanj je ogromno, odgovor bore malo. Praktično nič.

Čeprav bo letos naokrog okroglo desetletje, kar je na smučanju padel na glavo in se huje poškodoval, v javnost ni prišlo praktično nič otipljivega o tem, kaj se dejansko dogaja z Michaelom Schumacherjem. Glede na to, da se od nesreče dalje ne pojavlja v javnosti, je jasno, da njegovo stanje ni dobro. A živi dalje.

Profimedia

Žena je kot zapornica

Zdaj se je oglasil Eddie Jordan, nekdanji lastnik moštva formula 1 Jordan Grand Prix, ki se je v intervjuju za The Sun Online dotaknil predvsem Schumacherjeve žene Corinne, za katero pravi, da od nesreče dalje živi, kot da bi bila obsojena na zaporno kazen.

Profimedia

"Michael in Corrina sta se znašla v naravnost grozljivem položaju. Zdaj je naokrog skoraj 10 let od nesreče, Corinna pa še vedno ni mogla iti na zabavo, na kosilo. Je kot zapornica. Če bi šla v javnost, bi se vsi želeli z njo pogovarjati o Michaelu, ona pa res ne potrebuje, da bi jo vsako minuto opominjali na to," je dejal Eddie Jordan, človek, ki je Schumacherju dal prvo priložnost v svetu formule 1.

Preveč je ljudi, ki ga želijo obiskati

Kljub temu Eddie Jordan nima dostopa do Michaela Schumacherja. Obiski so dovoljeni le družinskim članom, edina izjema je nekdanji šef Ferrarija Jean Todt.

Profimedia

"Corinna je določila nekaj pravil. Poznam jo že zelo dolgo. Je ljubko dekle. Vedno sva imela dobre odnose. Kljub temu mi ne dovolijo obiskati Michaela. Večkrat sem izrazil željo, da bi ga obiskal. Ampak vse to razumem. Preveč je ljudi, ki ga želijo obiskati," je dodal Eddie Jordan.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord